1317
Eetkamer inrichten: hier wil je op letten!
Gepubliceerd: 20-07-2020

Bij een eetkamer inrichten komt meer kijken dan alleen een goede tafel en gave stoelen uitkiezen. Je wilt hier een plek van maken waar je samenkomt met je familie en vrienden. Een plek om gezellig samen te genieten. En misschien doet de eettafel ook meteen dienst als werk-, studeer- en knutseltafel?

 

Wij hebben 5 tips voor je waarmee je jouw droomeetkamer inricht.

inspiratiebrochures1.png

1: Wat voor ruimte is het precies?

We beginnen vaak met het uitkiezen van de grote meubelstukken, maar eigenlijk komt daar nog een stap voor. Neem eerst even de tijd om na te denken over wat voor ruimte het precies is en moet worden. Heb je enkel ruimte voor een kleine eethoek? Of komt er ook een dressoir of buffetkast te staan? Is het een afgesloten ruimte of loopt je eetkamer over in je keuken en/of woonkamer? En minstens net zo belangrijk: waar ga je de eetkamer allemaal voor gebruiken? In de meeste huishoudens is dit meer dan alleen maaltijden nuttigen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gasten ontvangen
  • Lezen
  • Werken
  • Studeren
  • Tekenen/verven/knutselen
  • Spelletjes spelen

2: Schuif maar aan!

Hoeveel mensen verwacht je aan tafel? Aan de hand hiervan weet je hoeveel stoelen en hoe grote tafel je nodig hebt. Uiteraard ook even meten of het allemaal past ???? Het is altijd fijn om voor extra zitplaatsen te zorgen. Een eetbank is hiervoor ideaal. Een beetje opschuiven en er past nog een gast bij! Bovendien zorgt een eetbank gegarandeerd voor een gezellige uitstraling.

3: De eetkamertafel kiezen

De eetkamertafel kiezen is toch best een dingetje. Zoveel formaten, stijlen en materialen.

Heb je de ruimte voor een grote tafel? Dan kan je hier het beste voor gaan. Ook als je niet per se zoveel zitplaatsen nodig hebt. Een kleine tafel staat namelijk niet mooi in een grote ruimte. Juist een kleine eetkamer? Kijk dan eens naar ronde eetkamertafels, die staan prachtig in kleine ruimtes.

Kijk bij het materiaal zeker naar hoe slijtvast de tafel moet zijn. Als je van plan bent om er flink aan te leven, kan je beter niet voor iets kwetsbaars gaan. Is de tafel van je dromen niet zo slijtvast? Dan kan je ervoor kiezen om er een op maat gesneden glasplaat op te leggen.

4: Vergeet de verlichting niet

Als er een ding is dat meer aandacht verdient in ons interieur, is het de verlichting wel. Licht maakt zo’n groot verschil voor de sfeer en je humeur. Zorg daarom voor goede verlichting. Zacht sfeerlicht voor diners en genoeg licht om fijn bij te kunnen werken, lezen of studeren. Dimlampen zijn daarom ideaal.

5: Puntjes op de i!

In de woonkamer krijgt de decoratie meestal meer aandacht dan in de eetkamer. Zonde! Maak je eetkamer minstens net zo gezellig. Mooie gordijnen, een tapijt, planten en wat leuks aan de muren. In een kleine ruimte kan een grote spiegel aan de muur een goede zijn om de ruimte optisch groter te maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide