1896
Eerste hulp bij woninginrichting
Gepubliceerd: 20-08-2020

Het inrichten van je huis is voor velen een leuke uitdaging, maar het roept ook talloze vragen op. Een tegenvallend kleurtje op de muur is zo overgeschilderd, maar een groot meubel vervang je niet een, twee, drie. Het aanschaffen van meubelen vergt meer denkwerk, meer geld en ook meer overeenstemming als je niet de enige bent die iets over de inrichting te zeggen heeft. Naast budget en stijlovereenkomsten is ook de ruimte die je wilt inrichten doorslaggevend bij de keuze(s) die je wilt maken. Kortom, een huis inrichten is niet voor iedereen zo eenvoudig.

 

De meubelmaker

Blijf je steeds tegen dezelfde obstakels aanlopen bij het uitzoeken van meubelen, zoals een verkeerd formaat, tegenvallende kwaliteit of onjuiste kleur of materiaal? Wellicht is een bezoek aan een meubelmakerij dan een uitkomst voor jou. Meubelen gemaakt van massief hout zijn erg sterk en blijven tientallen jaren, zo niet langer, mooi en hun doel vervullen. Een boekenkast van massief hout heeft bijvoorbeeld als grote voordeel dat de planken niet gaan doorzakken onder het zware gewicht van boeken. Eetkamertafels zijn verkrijgbaar in ieder gewenst formaat en bij een meubelmaker kun je kiezen uit verschillende bladen. Wil je bijvoorbeeld een doorleefd blad dat er robuust, warm en gezellig uitziet of juist een strak, glanzend blad dat een moderne, chique uitstraling heeft? Dressoirs, site tables, tv-meubels; het maakt niet uit wat je zoekt, bij een meubelmakerij kun je voor bijna al je woonwensen terecht en maak je bespreekbaar wat je nou echt zoekt.

inspiratiebrochures1.png

Zoveel mensen, zoveel wensen

Het is niet zo dat elk meubel in dezelfde ruimte ook dezelfde stijl en uitstraling moet hebben om een mooi geheel te vormen, het zijn vaak de kleine dingetjes die het hem doen. Als je een compromis wilt sluiten met je partner omdat jullie verschillende woonsmaken hebben, kun je kiezen voor meubelen in verschillende stijlen, die toch kleine overeenkomsten hebben. Kies bijvoorbeeld een landelijke, romantische buffetkast, in het formaat dat past in jullie keuken. Laat de kast wit schilderen en hou de planken in houtkleur. Kies daarbij een stoere eettafel met dikke poten en een strak blad. De meubelmaker zorgt er dan voor dat de houtkleur van de planken van de buffetkast overeenkomen met de houtkleur van de tafel en dat er op die manier toch rust en harmonie ontstaat, ondanks de verschillende woonstijlen.

showroom.jpg

Formaat dat staat

Een ervaren meubelmaker verstaat zijn vak en helpt graag meedenken met de wensen van de klant. Wil je bijvoorbeeld die stapel dvd’s graag uit het zicht, maar wel voor het grijpen hebben? Bij een meubelmakerij weten ze precies welk formaat lade geschikt is zodat je met gemak die ene titel kunt terugvinden. Ook ordners staan netjes opgeborgen in een bureau, maar de kastjes moeten wel het juiste formaat hebben. Of wat te denken van stoelen met armleuningen? Die kun je niet onder iedere tafel aanschuiven. Het heeft allemaal te maken met formaat en daar wil een meubelmaker je graag bij helpen en adviseren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide