4367
Een modern interieur
Gepubliceerd: 19-01-2017 Laatste update: 06-06-2023

We kennen diverse interieurstylen zoals bijvoorbeeld een klassiek, design, romantisch of een modern interieur. Over deze laatste stijl gaan we je wat meer vertellen want wat is nou precies een modern interieur?

Een belangrijk kenmerk van een modern interieur is dat het interieur rust uit straalt doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen en materialen. In een modern interieur voeren ruimtelijkheid en openheid de boventoon. Vaak zien we dat de woonkamer, de eetkamer en de keuken samen één grote leefruimte vormen. Met soms een kookeiland als scheiding tussen de keuken en eetkamer.

Minimalisme is een ander kenmerk dat we veel terug zien in een modern interieur. Geen tierelantijntjes maar een enkele blikvanger, bijvoorbeeld een felrode bank die de show steelt of mooie design fauteuils en daaromheen voornamelijk neutrale kleuren zoals roomwitte muren met antraciete betonlookvloer.

De openheid in een modern interieur kan ook nog eens versterkt worden wanneer je het interieur combineert met het exterieur. Bijvoorbeeld door het gebruik van grote ramen en lichtkoepels zodat je een natuurlijke lichtinval creeert maar ook een prachtig uitzicht hebt op je tuin of terras. Ook wanneer je de vloer laat doorlopen van binnen naar buiten vorm je een eenheid van buiten met binnen wat automatisch zorgt voor een rustige en ontspannende omgeving.

Wat voor interieurstijl je voorkeur ook heeft, het belangrijkste is dat je kiest voor een interieur waarbij jij je lekker voelt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide