2448
Een kledingkast kopen: tips en inspiratie
Gepubliceerd: 03-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Wil je een kledingkast kopen, dan ga je uiteraard niet over een nacht ijs. Natuurlijk is de stijl van de kast belangrijk, maar ook naar functionaliteit moet worden gekeken. Welke soorten kledingkasten zijn er en waar moet je aan denken als je een kledingkast wilt kopen? Wat zijn de voordelen van een kledingkast?

Welke soorten kledingkasten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kledingkasten. Hierbij kun je denken aan een open of gesloten kledingkast, maar ook aan een kast met schuifdeuren of openslaande deuren. Deze keuzes hangen voornamelijk af van de ruimte die jij hebt om de kledingkast te plaatsen. Wil je optimaal gebruikmaken van de ruimte die tot je beschikking staat, dan zou je ook voor een kledingkast op maat kunnen kiezen. Ook een spiegel op de deuren van de kledingkast kan voor een meer ruimtelijk gevoel zorgen.

Een kledingkast kopen, waar moet je op letten?

Ga je een kledingkast kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het uiteraard goed om voor een kledingkast in je eigen stijl te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kledingkast in landelijke, klassieke, moderne of strakke stijl. Maar het is nog belangrijker om de maten van de kledingkast te controleren.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een vel papier in de maten van de kledingkast op de vloer te leggen, zodat je precies kunt zien hoeveel ruimte er nog overblijft. Houd eventueel ruimte met openslaande deuren, omdat deze nog meer ruimte vergen. Bepaal van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt om kleding op te hangen en om kleding neer te leggen. Dit vergemakkelijkt je keuze.

Wat zijn de voordelen van een kledingkast?

Een kledingkast is natuurlijk handig vanwege de extra opbergruimte, maar het opbergen van je kleding heeft nog meer voordelen. Bij een dichte kledingkast blijft de kleur van je kleding mooier, omdat deze niet wordt blootgesteld aan het daglicht. Je kleding wordt bovendien goed beschermd tegen stof en vuil. Verder kun je met een kledingkast nog beter gebruikmaken van de ruimte. Zeker bij een hoge kledingkast creëer je veel extra plaats.

Inspiratie voor je kledingkast

Een inloopkast is lang niet voor iedereen weggelegd, omdat je daar simpelweg niet altijd de ruimte voor hebt. Maar ook een gewone kledingkast kan jou het luxe gevoel geven van een inloopkast. Je moet alleen weten hoe je deze in moet delen. Een handige tip is sowieso om verlichting in de kast aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld verlichting zijn met een bewegingssensor, zodat het lampje gaat branden zodra je de kast opendoet. Verder is het slim om voor een kast te kiezen in dezelfde kleuren als je andere meubilair. Zo oogt de ruimte wat groter en vormt het meubilair echt één geheel.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide