2130
Een goede fauteuil: heel belangrijk in je interieur
Gepubliceerd: 25-03-2020

Als je thuiskomt na een lange dag werken, als je eindelijk aan dat goede boek kunt beginnen of juist je ochtend begint met een goede kop koffie – dan doe je dat op het lekkerste plekje in huis. Dat is voor heel veel mensen de fauteuil! Zo’n lekker luie stoel zorgt ervoor dat jij je echt thuis voelt en dat jij je lekker kunt ontspannen. Maar een goede fauteuil heeft nog meer voordelen die aantonen hoe belangrijk deze stoel is in je interieur. Wij vertellen je er alles over in dit artikel!

 

Comfort en uitstraling

inspiratiebrochures1.png

Allereerst zijn fauteuils natuurlijk hartstikke comfortabel. Ze worden niet voor niets ook wel de ‘luie stoel’ genoemd!Door de fijne rugleuning, de plek waar jij je armen kunt laten rusten en de zachte kussens is de fauteuil de meest ideale plek om bij te komen in je huis. Daarbij creëer je met een fauteuil in een oogwenk een gezellig plekje in huis, zodat je interieurin no time een knusse upgrade krijgt.

Met verschillende functies

Een ander voordeel van een fauteuil in vergelijking met een normale stoel zijn de verschillende functies die de fauteuil kan hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een draaifauteuil, zodat je lekker veel bewegingsvrijheid hebt, of een fauteuil met een voetensteun, zodat je nog lekkerder kunt ontspannen. Ook verstelbare arm- en rugleuningen behoren tot de mogelijkheden, en er zijn zelfs de zogenoemde sta-op fauteuils, die minder mobiele mensen gemakkelijker uit de stoel laat komen. Door een speciaal systeem wordt het opstaan makkelijker.

Geschikt voor elke ruimte

Of je de fauteuil nu in een klein appartement wilt plaatsen, of juist in een enorme woonkamer: een relaxfauteuil is geschikt voor elke ruimte. Het is een ideale optie om meer zitplek te creëren in een kleinere kamer, want een fauteuil neemt maar weinig ruimte in en is makkelijk te verplaatsen bij bezoek. De luie stoel kan juist ook goed gebruikt worden om een grotere ruimte op te vullen naast een grote(re) bank. Zo is er altijd genoeg plek voor iedereen, en het staat ook nog eens hartstikke gezellig!

In alle kleuren, vormen en maten

Fauteuils zijn ook goed te combineren, want ze zijn in allerlei uitvoeringen te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een fauteuil in een kek printje, om je interieur die echte eye catcher te geven. Of juist gaan voor stijlvol én duurzaam leer, of een heerlijk zachte effen stof. Omdat fauteuils werkelijk waar in elke kleur, vorm en maat te koop zijn, is er altijd een fauteuil die helemaal in jouw stijl past. Heerlijk, toch?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide