1472
Een dressoir kopen: 5 handige tips
Gepubliceerd: 04-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Een dressoir is al vele jaren een pronkstukje in het interieur. Maar wat is een dressoir nu precies en waar kun je deze plaatsen? Wat voor soorten dressoirs zijn er en waar let je op bij de aanschaf ervan? In dit artikel lees je meer over dressoirs en geven we je 5 handige tips  bij het kopen en plaatsen van een dressoir.

Wat is een dressoir?

Een dressoir is een lage kast die zelfs in de middeleeuwen al gebruikt werd. Een dressoir was met name bedoeld om zaken als het bestek in op te bergen. In de laden werd vaak het tafellinnen opgeslagen. Op de kast werden vazen, kandelaren of spiegels geplaatst. Het dressoir werd echt als een pronkstuk gezien en stond veelal tegen een wand in de salon.

Wat voor soorten dressoirs zijn er?

Dressoirs zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Vaak zijn ze gemaakt van een bepaalde houtsoort, zoals teak of mangohout. Vandaag de dag is het een trend om voor een metalen afwerking te kiezen. Dit zorgt voor een mooi contrast. Dressoirs zijn in allerlei stijlen beschikbaar. Hierbij kun je denken aan modern en strak, maar ook aan klassiek en elegant. Ook een industrieel dressoir is de laatste tijd helemaal in.

Vaak zijn er meubelseries verkrijgbaar met bijvoorbeeld een tafel, tv-kast, bijzettafel, buffetkast en dressoir. Op die manier kun je voor mooie bijpassende meubels gaan. Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om voor een los verkrijgbaar dressoir te kiezen.

Een dressoir kopen, waar moet je op letten?

Een dressoir is een ideaal meubel voor de woon- of slaapkamer. Maar waar moet je nu precies op letten als je een dressoir gaat kopen? De afmetingen zijn uiteraard heel belangrijk. Alleen met de juiste maten kun je dit meubel op de plaats zetten die jij ervoor in gedachten had. De maten kun je controleren door vellen papier in dezelfde afmetingen op de vloer te leggen. Zo zie je exact hoeveel ruimte het dressoir inneemt. Houd hierbij ook rekening met lichtknoppen en stopcontacten.

Verder is het bij je keuze belangrijk om te kijken naar de indeling. Ga je voor een gesloten of open dressoir? Wil je spullen tentoonstellen of juist uit het zicht opbergen? Ga je voor lades of voor planken? Doe voor je tot de aanschaf overgaat eens online inspiratie op. Zo weet je zeker dat je een afgewogen keuze maakt.

Tip

Heb je weinig ruimte? Dan is het verstandig om voor een hoog en minder diep dressoir te kiezen. Hierdoor hoef je weinig leefruimte in te leveren, terwijl je wel extra opbergruimte creëert. Win-win!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide