2398
Een buffetkast kopen en indelen: informatie én inspiratie
Riviera Maison
Gepubliceerd: 03-02-2021 Laatste update: 25-04-2023

Een buffetkast is praktisch en mooi, maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een buffetkast? Wat voor buffetkasten zijn er eigenlijk en wat zijn je mogelijkheden? Hieronder lees je er meer over en geven we je 3 tips voor trendy buffetkasten.

Wat voor buffetkasten zijn er?

Bij de verschillende soorten buffetkasten kun je uiteraard denken aan de kleuren. Sommige buffetkasten zijn uitgevoerd in bruin of grijs, andere in zwart of wit. Maar ook de stijlen verschillen behoorlijk. Bij je aanschaf is het vooral belangrijk hierop te letten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een buffetkast in landelijke, klassieke of moderne stijl. Kies altijd voor een stijl die matcht met de rest van je interieur. Naast de stijl is het belangrijk om te letten op de afmetingen en de indeling. Je wilt natuurlijk wel een buffetkast die perfect bij die ene wand past en waar je van alles in kwijt kunt.

meubella-buffetkast2.png

WIN-VLOERKLEED.png

Een buffetkast of vitrinekast, wat is het verschil?

Buffetkasten en vitrinekasten verschillen vandaag de dag nauwelijks. Vroeger was er echter wel degelijk verschil en werd een buffetkast alleen gebruikt om bestek, servies en andere keukenaccessoires in op te bergen. Een vitrinekast was bedoeld om mooie spulletjes in uit te stallen. Vandaag de dag is er steeds minder verschil tussen beide modellen. Het gaat vooral om esthetiek.

Een buffetkast indelen, wat zijn je mogelijkheden?

Een klassieke buffetkast bestaat vaak uit drie verschillende delen. Het onderste deel omvat een gedeelte met deurtjes met daarachter opbergplanken en daarboven zitten vaak met lades. Het middelste deel is vaak open. Daarboven komt opnieuw een vak met opbergplanken, de deurtjes hiervoor zijn vaak voorzien van glas, zodat het servies tentoongesteld kan worden. Een handige buffetkast biedt dus opbergruimte achter gesloten deurtjes én achter glas. Het onderste gedeelte zou je kunnen gebruiken voor pannen en schalen en voor je tafellinnen. Het middelste gedeelte is ideaal voor een paar kookboeken of voor mooie glazen. Het bovenste deel is perfect om je servies in tentoon te stellen.

riverdale-buffetkast.png

Buffetkasten: inspiratie opdoen

Wil je een buffetkast kopen, dan hebben wij alvast een beetje voor je rond gespeurd. Witte buffetkasten zijn helemaal hip.Deze zijn ideaal voor de keuken, omdat ze voor een ruimtelijk gevoel zorgen en makkelijk schoon te houden zijn. Onze redactie is helemaal verliefd op de buffetkasten van Rivièra Maison.

riviera-maison-buffetkast.png

Deze Franse stijl doet het perfect in een klassieke én in een moderne keuken. Wanneer je een grote keuken hebt, is het ideaal om voor een brede buffetkast te kiezen, bijvoorbeeld van 240 cm lang. Zo creëer je in één klap lekker veel opbergruimte.

Wil je liever eerst meer inspiratie opdoen? Dan vind je hier nog meer buffetkasten.
Lees ook: Het belang van kasten


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide