991
Tafeltje (ont)dekje

Met wat een warm dekentje lijkt, transformeert deze bijzettafel in een comfortabel krukje. Het ontwerp zit vol verrassingen. Dat dekentje is namelijk een kussen van polyurethaan. En wanneer je ‘m opzij schuift, piept het tafeltje weer tevoorschijn. Een meubeltje waar je lekker op kunt zitten én een kop koffie kwijt kunt.

Het krukje is onderdeel van de Folding Comfort collectie waar ook een bankje bij hoort. Dat bankje past volgens Nederlandse ontwerper Frank Willems perfect in een wachtkamer. “De twee kussentjes die op het bankje liggen kun je uit elkaar schuiven. Als je naast een vreemde zit, kun je daardoor iets meer afstand nemen. Of je schuift juist dicht naar degene met wie je bent gekomen. Wie weet raak je in gesprek met je buurman en schuif je steeds dichter naar elkaar toe,” lacht hij.Willems experimenteert al met de coating sinds 2003, toen hij de eerste prototypes maakte voor zijn Madame Rubens collectie waar hij mee afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Daarvoor vouwde hij grote stukken schuim over delen van bestaande stoelen: ontwerpen die goed werden ontvangen en de nodige bekendheid verwierven.

“Ik was al een tijd bezig een opvolger voor de Madame Rubens te ontwerpen. Ik wilde iets maken dat moderner oogt en minder pompeus en dus toegankelijker is. Voor mij staat functionaliteit in een meubel voorop: het moet vooral lekker zitten. Maar ik voeg ook graag iets extra’s toe. Daarom heeft deze kruk een ingebouwde bijzettafel.”

Op het schuim, dat door de jaren heen steeds duurzamer en steviger werd, is Willems nog niet uitgekeken. Al geeft hij toe stiekem te experimenteren met manieren om dezelfde vormentaal te behouden in een ander materiaal. Zelf zien? Frank Willems ontwikkelde de Folding Comfort collectie voor het Nederlandse merk Soonsalon. De hele collectie is te zien in Concept 13 tijdens Inside Design in Amsterdam en in de Yksi winkel op het Strijp-S terrein tijdens de Dutch Design Week. Zijn eigen werk presenteert hij dan in een galerie in het centrum van Eindhoven.

Bron: Perscentrum WonenGRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide