2853
Meubeltrends
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Ontwerpers en meubelfabrikanten zitten alles behalve stil! Ondanks, of misschien juist dankzij de crisis, gebeurt er ontzettend veel op het gebied van wonen. Innovatieve technieken als rapid prototyping zijn in opkomst, naast ambachtelijk vakmanschap. Facetvormen zijn een duidelijke nieuwe trend. Designklassiekers worden opnieuw uitgebracht of krijgen een facelift. Veel nieuws vooral ook op tafelgebied, in de zin van vernieuwende bladvormen en aparte poten. De aandacht voor groen en eco-design loopt als een rode draad door de nieuwe collecties. En grijs wordt getipt als dé kleur voor dit nieuwe woonmodeseizoen. Ontdek zelf wat de meubelfabrikanten dit najaar in petto hebben. Laat je meevoeren in hun verhalen en verleiden door al het moois. De woonwinkels hebben al een facelift ondergaan. Nu jouw interieur nog!

Diamanten en moleculen
Facetvormen zijn iets nieuws. Na de eerste trendsetters, volgen in 2010 ongetwijfeld veel meer zitmeubelen, tafels, kasten en lampen met gefacetteerde oppervlakken, lijkend op moleculen of geslepen diamanten. Leuk te combineren met accessoires als (grote) vazen, kandelaars en schalen in dezelfde grafische vormen. Verrassend en vertrouwd tegelijk zijn de (salon)tafels geïnspireerd op aloude Origami-technieken, maar nu juist tot stand gekomen dankzij innovatieve freestechnologie. Heel handig zijn de écht opvouwbare tafels en stoeltjes die als flatpack, dus volledig plat verpakt, gekocht worden en thuis langs de vouwlijnen heel eenvoudig worden opgebouwd. Een trend waar we veel van verwachten. Immers: diamonds are forever.

Bron: Perscentrum WonenWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide