1968
Gispen Today by Thijs Smeets
Gepubliceerd: 16-04-2013 Laatste update: 07-05-2017

Thijs Smeets is door Gispen Today gevraagd om hun collectie opnieuw uit te vinden. Net als W.H. Gispen combineert Smeets geavanceerde productietechnieken met een verfijnde en eenvoudige vormgeving. Toch heeft hij een radicaal andere benadering gekozen voor het merk dat bekend staat om haar chromen buisframes.

Zijn collectie is enthousiast ontvangen tijdens de lancering in Milaan en de Dutch Design Week in Eindhoven, waar zijn GT 901 TS stoel een erkenning kreeg voor Goed Industrieel Ontwerp. Het frame voor de stoel is gemaakt op een computergestuurde freesmachine en heeft een spuitgegoten kuip die horizontaal doormidden gesneden lijkt. Hij gebruikt frames van gebogen staal en afgeschuind multiplex als leidmotief in zijn collectie meubels en interieuraccessoires.Al bijna honderd jaar worden meubels van industrieel ontwerper W.H. Gispen gewaardeerd om hun modernistische schoonheid. Gispen was niet alleen een pionierend ontwerper maar ook een vooruitstrevende industrieel die in zijn in 1916 opgerichte fabriek als eerste in Nederland chromen buisframes in serie produceerde. Stukken van zijn hand hebben inmiddels een iconische status gekregen, zoals de Gispen 101, 201 en 412 stoelen.

Gispen Today door Thijs Smeets ademt dezelfde innovatieve eenvoud als het rijke erfgoed van W.H. Gispen, en loodst hiermee het merk op een eigenzinnige manier de 21ste eeuw binnen.

Bekijk hier meer afbeeldingen van deze collectieWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide