2111
De zitzak is een trend binnen de interieurinrichting
Gepubliceerd: 06-12-2019 Laatste update: 20-03-2022

Interieur trends komen en gaan door de jaren heen. Diverse trends zijn waar te nemen op het gebied van verschillende stijlen in en om het huis,gebaseerd op de tijdgeest, maar ook op bijvoorbeeld de seizoenen. Naast verschillende stijlen en veranderingen in kleurgebruik zien we ook verschillende meubelstukken hun intrede maken.

Een goed voorbeeld hiervan is de zitzak. De zitzak stond jarenlang bekend als een praktisch attribuut die zeer goed gebruikt kan worden voor in een kinderkamer of in een kinderhoek. Tegenwoordig is de zitzak echter veel meer dan alleen een zitplek voor kinderen. De zitzak van tegenwoordig is ontzettend veelzijdig en beschikbaar in zeer veel verschillende soorten en maten. De zitzak is regelmatig terug te vinden als design object in diverse moderne interieur stijlen.

Kinderzitzakken zijn er nu ook in vrolijke dierenvormen

inspiratiebrochures1.png

Niet alleen de zitzak voor volwassenen, maar ook de kinderzitzakken zijn doorontwikkeld en tegenwoordig nog beter en aantrekkelijker. Een van de voorbeelden hiervan zijn de zitzakken in de vormen van dieren, zoals van een walvis of een olifant. Deze vrolijke zitzakken hebben een aantrekkingskracht op de kinderen en zorgen ook voor een vrolijke sfeer in huis. Het materiaal van de kinderzitzakken is bovendien vaak zeer sterk, wat ook nog eens zeer goed schoon te maken is, waardoor de zak jarenlang mee gaat, ongeacht hoe ruig de kinderen hiermee omgaan.

De zitzak is een veelzijdig meubelstuk met tal van praktische voordelen

De zitzak is een meubelstuk en een designobject dat zeer veel praktische voordelen kent. Met een zitzak ben je namelijk een stuk flexibeler met de inrichting. Een zitzak is zeer makkelijk te verplaatsen waardoor je eenvoudig en snel je inrichting kan veranderen. Een bijkomend voordeel, is dat er ook veel zitzakken zijn die zeer goed te gebruiken zijn voor zowel binnen als buiten. De tuin is dan ook zeer snel omgetoverd in een zomerse loungehoek. De onderdelen van een zitzak zijn vervangbaar, waardoor je hier jarenlang plezier aan kan beleven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitwasbare hoes, waarmee je je zitzak altijd schoonhoudt. Ook de vulling van de zitzak is bij te vullen of je kunt kiezen voor een ander type vulling om het comfort weer nieuw leven mee in te blazen. Een design zitzak kost zeker geen rib uit het lijf, er zijn tegenwoordig tal van goedkope zitzakken te vinden online. Al deze eigenschappen maken de zitzak tot een van de meest geliefde interieur attributen van dit moment. Ook voor feesten en partijen is het huren van zitzakken ideaal om jouw feest een extra dimensie te geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide