1285
De mooiste woontrends gecombineerd: zwart mangohout
Gepubliceerd: 23-12-2021

Zwarte meubelen zijn de laatste tijd weer helemaal in de mode. Dat is ook niet gek: zwart is een kleur die eigenlijk alles in huis heeft. Het is stijlvol, strak, maar kan ook mooi aangekleed worden. Wat je inrichting ook is, een zwart meubel valt bijna nooit uit de toon. Als je zwarte meubelen combineert met die andere mooie woontrend, namelijk mangohout, krijg je pas echt iets bijzonders. Meubelen van zwart mangohout hebben een exotische uitstraling, en vallen door hun diepe kleur echt op in je woonkamer. Benieuwd wat voor moois zwart mangohout allemaal te bieden heeft, en hoe je het in jouw interieur gebruikt? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Van een mangoboom tot (zwart) mangohout

Mangohout is een sterke houtsoort. De naam verraadt het al: mangohout komt van de mangoboom, die in de warmere landen van de wereld verbouwd wordt voor zijn lekkere, zoete vrucht. Hij komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië, maar groeit tegenwoordig in vrijwel elk land met een lekker warm klimaat, van Spanje tot delen van Amerika. Mangobomen groeien enorm snel, waardoor ze binnen vijftien jaar helemaal volgroeid kunnen zijn. Vanaf dat moment zal zo’n boom steeds minder vruchten produceren. De boer laat de oude boom kappen om ruimte te maken voor een nieuwe, en brengt het hout naar de meubelfabriek. Daar worden er de mooiste meubelen van gemaakt, die afgewerkt kunnen worden met een zwarte lak. Mangohout black, noemen we dat!

Het mooie van zwart mangohout

Koop je je meubels in het zwart, dan haal je echte blikvangers in huis. Dat geldt ook voor mangohout black. Een zwarte eettafel van mangohout is bijvoorbeeld een bijzondere verschijning die het goed doet in vrijwel elk interieur. Ondanks de zwarte lak, kun je de textuur en nerf van het hout nog goed zien. Op die manier combineert deze modetrends het mooiste van mangohout en de kleur zwart. Als je van je interieur een echte eenheid wilt maken, dan kies je voor verschillende zwarte meubelen, zoals een eettafel en een salontafel, of een dressoir en TV-meubel. Op die manier sluiten de meubelen in je interieur goed op elkaar aan.

inspiratiebrochures1.png

Mangohout onderhouden

Het onderhouden van je massief houten tafel, kast of dressoir is gelukkig een eitje. Mangohout heeft namelijk niet veel zorg nodig om te stralen. Eens in de zoveel tijd stof afnemen is eigenlijk al genoeg. Ook doe je er natuurlijk goed aan om gemorst eten en drinken zo snel mogelijk met een licht vochtige doek op te ruimen, maar dat geldt voor elk meubelstuk. De meubels worden in de meubelzaak doorgaans al behandeld tegen vlekken en vuil, maar mocht je het gevoel hebben dat die beschermlaag is aangetast, dan kun je je mangohouten meubel met een speciale olie weer een boost geven. Meer mangohout onderhoud heeft je meubel niet nodig!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide