1805
De kracht van zwart in je interieur
Gepubliceerd: 17-05-2019

Waarom zijn we zo gek op zwart in ons interieur, terwijl het de meest donkere kleur is die we kennen? In dit artikel lees je over de kracht van zwart en hoe je deze kunt gebruiken in je interieur.

 

Contrast
In bijna elk interieur vind je wel een aantal zwarte elementen terug. Want zwart lijkt misschien hard of ongezellig, maar het heeft een belangrijke rol in huis: zwart geeft contrast. Elke andere kleur komt beter tot recht in combinatie met zwart! Een turquoise schilderij? Met een zwarte lijst springt het blauwgroen van het canvas. Zo zorgt zwart voor dynamiek, voor diepte. Het maakt je woonkamer interessant. En het vestigt de aandacht op de kleuren of vormen die je graag wil benadrukken.

inspiratiebrochures1.png

Industriële woonstijl
Met name in de industriële woonstijl vind je veel zwart terug. Het vormt een strak én krachtig contrast met het robuuste hout waarvan de meubels gemaakt worden. Industriële salontafels hebben bijvoorbeeld vaak een sfeervol houten blad met een zwart metalen onderstel, dat de kleur en het karakter van het hout extra mooi doet uitkomen.

Bovendien zorgt zwart in een industrieel interieurvoor een vintage accent: in de tijd van de Industriële Revolutie werd immers veel zwart metaal gebruikt. Tot slot gaat het zwart erg goed samen met het stoere karakter van deze interieurstijl.

Zwart heeft stijl
Maar ook in een modern interieur vind je vaak veel zwart terug. Zwart heeft namelijk ook een stijlvolle uitstraling; net als dat bij kleding het geval is. Daarnaast gaat deze donkere tint samen met élke andere kleur en brengt het rust in je interieur!

Wil jij ook graag meer zwart in je woonkamer of eetkamer aanbrengen, maar weet je niet goed hoe? Zwarte eetkamerstoelen zijn een aanrader. Ze laten je eettafel mooi uitkomen en omdat het design van een stoelruimtelijk is, neemt het zwart een bescheiden plaats in je interieur in. Bovendien kun je er naar hartenlust op knoeien.

Intimiteit
Natuurlijk moet je uitkijken niet teveel zwart in je woonruimte aan te brengen: daar word je kamer donker, somber en klein van. Maar de juiste hoeveelheid zwart- variërend van een paar accessoires tot een set eetkamerstoelen en een wandkast- zorgt juist voor intimiteit. Het maakt een woonruimte knusser en je kunt er warme kleuren zoals bruin of rood extra mee tot uiting brengen. Maak gebruik van de kracht van zwart en zie je interieur tot leven komen!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide