1683
De kracht van eetkamerstoelen
Gepubliceerd: 26-04-2019

Heb je er wel eens over nagedacht wat eetkamerstoelen eigenlijk doen voor je interieur? Hoe belangrijk hun rol is in jouw huis? Kijk eens met een kritisch oog naar jouw eigen eetkamerstoelen. Misschien is het tijd voor nieuwe; en dan ontdek je pas écht hoeveel eetkamerstoelen betekenen voor jouw woongenot. 

 

Blikvangers
We denken vaak dat de eettafel de grote blikvanger in de eetkamer is; maar eigenlijk zijn de stoelen dat. Daar heb je er immers vier of misschien wel zes van, en met hun rug naar je toe blokkeren ze een groot deel van het zicht op je eettafel. Zorg er dus voor dat je eetkamerstoelen uitkiest die écht bij jou en je interieur passen! 

Kleur
Zo zijn eetkamerstoelen ook meteen de ideale meubels om extra kleur in je interieur aan te brengen. Let op dat de kleur een mooi geheel vormt met de vloer, tafel en muren. Het is geen probleem als dit een opvallende kleur is, of zelfs een druk dessin; zolang de kleuren maar in harmonie zijn met de rest van je interieur! Ook leuk: combineer twee of drie effen kleuren stoelen voor een speels effect aan tafel.

Stijl
Eveneens onderschat: de mate waarin eetkamerstoelen de stijl van een interieur bepalen. Een stoel kan dezelfde kuipzitting hebben, maar met houten poten eronder creëer je een compleet ander beeld dan wanneer de stoel een metalen onderstel heeft.

Toch passen sommige stoelen wel degelijk in verschillende woonstijlen. Ze zijn dan tijdloos en versterken eigenlijk juist de interieurstijl die je zelf al in de woon- of eetkamer had aangebracht. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de EamesChairs. Charles en Ray Eames hebben al in de jaren '60 van de eetkamerstoel een stijlobject gemaakt; en daar hebben we nog steeds profijt van!

Comfort
Tot slot zit de kracht van eetkamerstoelen natuurlijk in het comfort. Een fijne stoel die een goede ondersteuning voor de rug biedt maakt de maaltijden een stuk prettiger. Comfortabele eetkamerstoelen zorgen ervoor dat je hele avonden lang kunt genieten van het gezelschap van vrienden of familie. Ze vormen het decor van ontspanning, sociale binding en een bourgondische leefstijl met lekker eten! Dus neem de tijd om stoelen uit te kiezen waar je écht blij van wordt: zowel qua design en kleur als zitcomfort.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide