1207
De design trends van 2015
Gepubliceerd: 08-09-2015 Laatste update: 07-05-2017

Humeurige kleuren gemixt met metaal - Geen stoelendans danst sneller dan die van de interieur design trends. Ombré, tekstdecoratie en spiegelmeubilair, zij zijn alweer uit. Maar wat is dan in in 2015? Wij geven hieronder een topvijf.

1. Metalen
Koper, roze goud en zilver zijn de hoofdingrediënten voor de heropstanding van de metalen in het interieur design. Wanneer het iets gewaagder mag zijn, komen daar ook nog eens gouden en zwarte accenten bij. Ook ijzer en brons nemen het voortouw. Hoewel zo'n metalen mix er voor sommigen toch maar weer te 'geregisseerd' uitziet, laten de metalen duidelijk van zich horen in 2015. Wil je een idee krijgen van hoe de design trends van 2015 zich veruitwendigen in meubilair en aanverwanten? Surf dan snel naar Robin-design.nl en bekijk de Kare Design collectie.

2. Humeurige kleuren
Een groot aantal designers heeft last van de 'navy blues'. Blauw en vooral indigo steekt zo almaar vaker de kop op als dé modekleur van het jaar. Bij luxeprojecten valt met name de combinatie met witte hoofdtinten op, bijvoorbeeld marmerwit of paarlemoer. Verder spelen de indigo en blauwtinten ook graag met roze, crème, grijs, koraal en 'sage' groen. Zelfs een vleugje zwart is mogelijk.

3. Schilderachtige tapijten
Of het er nu al dan niet uitziet als een expressionistisch meesterwerk: het tapijt is weer helemaal terug. Grillige patronen worden daarbij vaak ingezet om de sleur van rechthoekige meubels en kamers te doorbreken. Bovendien blijft zo'n tapijt altijd een echt kunstwerkje op zich.

4. Rokerig glas
Berookt is het nieuwe clean van 2015. Het rokerige effect levert daarbij een interessante spanning op tussen ruw en gesofisticeerd, mannelijk en vrouwelijk. Tegelijk voegt het meteen een beetje mysterie en intrige aan je interieur toe, én een beetje retro. Deze trend lijkt ons immers helemaal terug te voeren naar de intieme nachtclubs van de jaren 1970.

5. Grafische tegels
Van buitenaf komt dit jaar de kleurrijke betontegel naar binnen. Dat was al even zo in zakenpanden, maar nu trekt hij dus ook naar privé-woningen. Het is inderdaad een uitstekende combinatie tussen grafiek en (interieur) design.

 


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide