2248
Creëer rust met Minimalist van Rivièra Maison
Gepubliceerd: 20-09-2021 Laatste update: 21-09-2021

Een collectie met als naam Minimalist, hoeveel woorden kun je daaraan wijten? Eerlijk is eerlijk, dat dachten wij toen we de naam van de onlangs gelanceerde lijn van Rivièra Maison hoorden. Maar al na een eerste blik op deze waanzinnige collectie waren wij overtuigd dat hieraan heel wat woorden te wijten vallen.

Ondanks dat het uitgangspunt less is more is, zijn ze er wederom in geslaagd een inspirerende collectie samen te stellen. Zij hebben de minimalistische stijl die we op modegebied al langer spotten gecombineerd met die voor in het interieur. En zoals we Rivièra Maison kennen, zij zijn hier wederom zeer goed in geslaagd.

RM_NewCollection_Drop1_AW21_FB_1080x1080px_9_kopiëren.jpg

WIN-VLOERKLEED.png

Klassiekers in een nieuw jasje

Om invulling te geven aan de minimalistische trend is er volop gebruik gemaakt van oude bekenden, namelijk patronen die al decennia meegaan. Zo is de klassieke ruit veelvuldig terug te zien, en ook het bekende Pied-de-Poule design zien wij terug. Deze hebben zij een eigentijds tintje gegeven door flink in te zoomen op de print en hem vergroot weer te geven.

Ook het gebruik van strakke lijnen en de combinatie van verschillende patronen zorgt dit samenspel voor een verassend effect. En geloof ons, dit alles past nog steeds naadloos binnen de trend van het minimalisme.

Denk zwart-wit

RM_NewCollection_Drop1_AW21_FB_1080x1080px_8_kopiëren.jpg

Door het gebruik van patronen en de combinatie hiervan, is het kleurenpalet overzichtelijk gehouden. Het uitgangspunt is zwart en wit, met een beige tint voor de nodige nuance. Door het terughoudend gebruik van kleuren is combineren eenvoudig, zonder dat er tekort wordt gedaan aan de naam van deze prachtige collectie ‘Minimalism’.

Minder is meer

Minimalisme staat voor minder spullen, maar wat er in huis wordt gehaald mag ertoe doen. Zo omvat de collectie grote lampen en XL formaat kussens. Geen overbodige ruis, thuis willen we tot rust komen in een serene omgeving met de kans om ons te ontdoen van alle prikkels die we in het hedendaagse leven ervaren. Wel geïnspireerd door de lijnenspellen van de diverse designs, waar de jarenlange ervaring met styling en interieur vanaf straalt.

RM_NewCollection_Drop1_AW21_FB_1080x1080px_10_kopiëren.jpg

Warmte en stijl

Dat de keuze voor minimalisme niet staat voor koud en kil laat Rivièra Maison met deze prachtige collectie zien. Zij creëren stijl en warmte door het speelse gebruik van verassende lijnenspellen en patronen en zijn niet bang deze te combineren. Door het gebruik van weinig verschillende kleuren is het een sluitend geheel met behoud van warmte en stijl. Wij zijn fan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide