2678
Bureaustoelen voor thuis: praktisch én mooi
Gepubliceerd: 05-02-2021 Laatste update: 20-02-2023

Wanneer je veel thuiswerkt, is het erg belangrijk om ergonomische kantoormeubelen te kiezen. Tenslotte wil je graag dat jouw rug en lichaam gezond en in vorm blijven. Het bureau mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn, maar de bureaustoel is misschien wel de belangrijkste keuze.

Tegenwoordig is er een breed aanbod aan bureaustoelen. Deze zijn vaak speciaal ontworpen voor een goede houding, maar ze zien er ook nog eens mooi uit.

Waarom is een goede bureaustoel belangrijk?

Wanneer je een paar uurtjes zit te werken op een eetkamerstoel, voel je dat al snel in je rug. Een goede bureaustoel is er niet voor niets. Die is speciaal ontworpen om je rug te ontlasten en ervoor te zorgen dat jij in de juiste houding achter je bureau zit. Met een goede bureaustoel en dus een gezonde werkhouding, kun jij nek- en rugklachten voorkomen.

inspiratiebrochures1.png

Hippe bureaustoelen voor thuis

Dat een bureaustoel allang niet meer een meubelstuk is dat alleen maar praktisch is, laten de huidige ontwerpen wel zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale bureaufiets? Met een bureaufiets zit je nog steeds gewoon achter je bureau en kun je lekker doorwerken, terwijl je toch de nodige beweging krijgt. Ideaal voor thuiswerkers!

Last van je onderrug?

Heb je door een verkeerde houding al last van je rug gekregen? Dan is het misschien een idee om voor een wiebelkruk te kiezen. Een wiebelkruk noemt men ook wel een balanskruk, omdat je steeds weer op zoek bent naar balans. En dat is nu juist zo goed voor je rug. Je spieren zijn steeds in beweging. Zo blijven je rugspieren soepel en kan rugpijn zelfs helemaal verdwijnen. De wiebelkruk is uiteraard ook een ideale keuze wanneer je thuis maar weinig ruimte hebt.

Hoge rugpijn?

Heb je juist last van hoge rugpijn en wellicht ook nekklachten? Dan is een rugleuning waarschijnlijk erg belangrijk voor jou. Let bij het kiezen van de juiste bureaustoel erop dat je deze helemaal in kunt stellen naar jouw wensen. Een goede bureaustoel heeft niet alleen een instelbare zithoogte, maar ook verstelbare armleuningen en mogelijkheden voor de rugleuning. Zo kun je de rugleuning boller of minder bol laten zijn, afhankelijk van hoeveel steun jij voor je rug wilt.

De bureaustoelen van vandaag de dag zijn niet alleen maar zakelijk en functioneel, maar kunnen echt een mooie toevoeging zijn voor je interieur. Perfect voor thuis, maar ook om meer sfeer te creëren op kantoor.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide