253
Barkrukken: Hoogvliegers in interieurdesign
Gepubliceerd: 15-11-2023

Stel je voor: je loopt je keuken binnen en daar staan ze, jouw stijlvolle torenwachters, die elegante barkrukken. Deze meubelstukken zijn allang niet meer alleen de sidekick van bars en cafés. Nee, ze hebben hun plek veroverd in onze huizen, kantoren en zelfs de meest chique ruimtes. Laten we eens nader kennismaken met deze charmante hoogvliegers.

Van café stoel tot keukenprins

Ooit begonnen als handige zitplaats in een bruin café, nu de koning van het keukeneiland. De barkruk heeft een indrukwekkende metamorfose doorgemaakt. Je vindt ze in allerlei jasjes: van strak en industrieel tot kleurrijk en uitbundig. Voor iedere interieurjunkie is er wel een match.

Hoog en droog: De perfecte maat

Laten we het over de hoogte hebben – letterlijk. De ideale barkruk laat je niet bungelen. Voor een standaard bar van zo'n 110 centimeter is een kruk van 75 centimeter ideaal. Maar voor de lage landers onder ons zijn er ook krukken die perfect matchen met je keukeneiland of eettafel.

banner-woontrends-2024-mag.png

Stijlvol zitten

Wie zegt dat mooi niet comfortabel kan zijn, heeft het mis. De barkruk van nu is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor je zitvlak. Denk aan zachte kussens, gestoffeerde zittingen en rugleuningen die je extra steun geven tijdens je koffiepauze of borrel.

Materiaal Mania: Hout, metaal en meer

Het materiaal maakt de kruk. Ga je voor een warme, houten kruk die je doet denken aan een gezellige berghut? Of toch voor een strakke metalen 'urban chic' variant? Mix en match materialen voor een speels effect.

Ruimtewonders

In een klein appartement of knusse keuken zijn barkrukken je beste vrienden. Ze nemen weinig plek in en je schuift ze gemakkelijk onder je bar of tafel weg. Perfect voor een snel ontbijtje of als extra zitplek tijdens een huisfeest.

Duurzaam en dierbaar

Duurzaamheid is hot en dat geldt ook voor barkrukken. Gemaakt van gerecyclede materialen of duurzaam hout, ze zijn een groene keuze voor je interieur. Zo zit je niet alleen lekker, maar ook nog eens met een goed geweten.

Jouw barkruk, jouw stijl

Het kiezen van de perfecte barkruk is als het vinden van je nieuwe favoriete jeans. Het moet passen bij je stijl, comfort bieden en een beetje flair toevoegen aan je ruimte. Of je nu houdt van opvallend en kleurrijk of subtiel en elegant, er is altijd een barkruk die jouw naam roept.

Barkrukken zijn de stille helden van het interieur. Ze geven je keuken, bar of woonkamer net dat beetje extra karakter. Dus, waar wacht je nog op?

Betaald partnerschap met Wehkamp


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide