2343
Engelse bank: Chesterfield

Hoewel de crisis er in de meubelbranche flink heeft ingehakt blijven banken en stoelen gebruiksvoorwerpen en is bijna elk gezin naar verloop van tijd een keer toe aan een nieuw meubelstuk. Het lijkt erop dat de laatste tijd met name de leren meubelen de weg terug hebben gevonden zo blijkt uit hulpprogramma “Google Trends”. Ook in films en series lijken “onze lederen vrienden” een steeds prominentere rol te krijgen. Hier is met name plaats gemaakt voor leren meubelen uit Groot-Brittannië. De zogeheten Chesterfield meubelen, herkenbaar aan de diamanten patronen op de rugleuning, lijken vaak in het middelpunt te staan. Voor Chesterfield banken zien we vanaf 2010 een stijging van ruim 150% in het zoekvolume van ‘s Werelds grootste zoekmachine.

Wat maakt de Chesterfield uniek?
Bij het bezoeken van een immense Chesterfield showroom in Gouda blijkt al snel wat deze banken van Engelse makelij zo uniek maakt: beuken houten frames, gestikte diamanten en Nozak veren voor het ideale zitcomfort. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwaliteit van het leer en de zorgvuldigheid waarmee de meubelen worden samengesteld. Kortom: top kwaliteit meubelen!

Chesterfield prijskaart(je)?
Een originele Chesterfield koop je nieuw vanaf een paar duizend euro, niet te vergelijken met een Klippan van onze grote Zweedse vrienden, maar je echter flink wat voor terug: 10 jaar garantie op het frame en maar liefst 5 jaar op het leer en de kussens. En gaat er iets stuk? Dan zorgen de meeste Chesterfield showrooms ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt hersteld. Er bestaat ook een levendige tweedehands markt voor Chesterfield banken. In dat geval koop je een “refurbished” bank en betaal je een stuk minder, tot wel 70% van de originele waarde. Echter wordt op deze banken maar zelden veel garantie gegeven en hebben ze vaak al jaren bij anderen in de woonkamer gestaan.

 

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners