2443
Alles over eetkamerstoelen
Gepubliceerd: 08-01-2021 Laatste update: 12-01-2021

De ruimte waar je geniet van je maaltijden, is hartstikke belangrijk. Maar de juiste eetkamerstoelen uitkiezen, dat kan nog best een uitdaging zijn. Je wilt dat ze bij de rest van jouw interieur en de eettafel passen qua grootte, en natuurlijk ook dat ze lekker zitten, ook als je heerlijk lang gaat natafelen. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de perfecte eetkamerstoelen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel kom je alles te weten over eetkamerstoelen.

Een eetkamerstoel naar wens

Bedenk als je op jacht gaat naar een eetkamerstoel eerst goed wat jij fijn vindt. Wil je een stoel die vooral mooi is, omdat je er echt alleen op zit tijdens het avondeten? Of is de eetkamer juist een belangrijk onderdeel van jouw leven, waar je lang natafelt en ook koffie en wijn drinkt met familie en vrienden? Zit jij fijner op een stoel met of zonder leuningen, of heb je een kat die graag stof van meubels afkrabt? Dit zijn allerlei zaken die je mee moet nemen om de perfecte eetkamerstoel te vinden. Noteer het, dat zal je helpen in het aankoopproces.

Doe eindeloos inspiratie op

Het fijne, maar ook meteen het lastige van eetkamerstoelen is dat ze echt in alle kleuren, materialen en vormen beschikbaar zijn. Als je op zoek bent naar de eetkamerstoelen van jouw dromen, raden we je aan om eerst lekker lang te bladeren door woonmagazines en te surfen op jouw favoriete woonwebsites. Gluur ook eens bij die vrienden met dat gave interieur of bij jouw buren waar de eethoek er altijd zo gezellig uit ziet. Wat spreekt je aan in een eetkamerstoel? Je hebt al genoteerd wat jouw belangrijkste wensen zijn, maar wat vind je nu eigenlijk mooi? Door eindeloos inspiratie op te doen kom je er al gauw achter welke kleur, vorm en welk materiaal je aanspreekt. Wel zo handig!

WIN-VLOERKLEED.png

Op pad voor de perfecte eetkamerstoel

Nu je een helder beeld hebt van de eetkamerstoel naar wens, komt het leuke gedeelte: de aankoop van de stoelen! Kijk bij de winkels waar je normaal shopt voor je interieur, maar stap ook zeker eens uit je comfort zone. Vraag bekenden om tips voor goede shops voor eetkamerstoelen, en kijk online eens wat er getipt wordt. Onze favoriet? Max Wonen, waar je een groot assortiment van kwalitatief goede eetkamerstoelen vindt. Zie jij al iets wat je bevalt?

Extra tip: mix and match!

Heb je in de zoektocht naar de perfecte eetkamerstoel meerdere kandidaten gevonden? Een trend op dit gebied is om verschillende stoelen met elkaar te combineren, denk aan verschillende modellen en/of kleuren. Dat creëert een speels en levendig effect, je doet mee met de laatste interieurtrends, én je hoeft niet te kiezen tussen jouw favorieten. Een win-win-win situatie, dus!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide