1319
Aan tafel; dé eetkamertafel van dit moment!
Gepubliceerd: 22-02-2023 Laatste update: 01-07-2023

Waar alle gezelligheid in een huis samenkomt? Toch wel aan de eetkamertafel. Van een snel ontbijt tot een uitgebreid diner met vrienden, we doen het hier aan. Maar ook je kind helpen met huiswerk, op zaterdagochtend de krant lezen of lastige gesprekken; ze centreren zich rond de eetkamertafel. Deze met de nodige zorg en aandacht uitzoeken is dan ook belangrijk. En zoals alles in huis, zijn ook deze tafels aan trends onderhevig. Welke eetkamertafels op dit moment je in de gaten moet houden? Wij zetten de favorieten op een rij.

Welke ronde eetkamertafels zijn er?

Een aantal jaren geleden was hij er opeens weer en helemaal terug van weggeweest; de ronde tafel. Een trend die zich doorzet en alleen maar groter lijkt te worden. Naast de écht ronde tafel zien we nu ook eetkamertafels in andere vormen, maar wel met zachtere hoeken dan de welbekende langwerpige eetkamertafel. De ovalen eetkamertafel is namelijk ook weer terug, ideaal wanneer een ronde eetkamertafel niet in de ruimte past. Dit is namelijk wel een vereiste voor een ronde tafel, een ruimte die deze toelaat. Maar wanneer dit lastig is, is de ovalen eetkamertafel een goed idee.

Wat is goed materiaal voor een eetkamertafel?

De eetkamertafel wordt in de meeste gevallen nog steeds gemaakt van hout. Wel zien we andere soorten hout populair worden, mede gedreven door de toenemende aandacht voor klimaat en milieu. Mangohout is een houtsoort die wij bij eetkamertafels volop gebruikt zien worden. Dit in combinatie met een stalen onderframe in een verrassende vorm, zoals gekruiste poten, zorgen voor een design wat in vele stijlen past. Van industrieel tot scandinavisch. Een mix tussen trendy enerzijds maar ook weer tijdloosheid anderzijds.

inspiratiebrochures1.png

Schuif aan en laat je inspireren!

Een nieuwe eetkamertafel gaat al snel samen met de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen. Eetkamerstoelen zijn niet meer de houten, eenvoudige stoelen van vroeger, maar steeds vaker bijna kleine fauteuils met een comfortabele zitting van stof of leer. Dit bevordert ontzettend de gezelligheid, want een houten kont behoort zo tot het verleden. Nog steeds hip is ook de eetkamerbank, helaas is deze lastig met de ronde trend te combineren. Dat is dus een kwestie van keuzes maken.

Kortom, kun jij ook niet wachten om weer aan tafel te gaan? Investeer dan in een nieuwe eetkamertafel. Laat je online heerlijk inspireren, met de collectie van Tomasso Tables ligt keuzestress op de loer!

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide