3007
Verschillende soorten tafels

In elke woning kom je dit type meubel minimaal één keer tegen, de tafel. Tafels zijn in verschillenden soorten en maten te verkrijgen. De meest gebruikte modellen zijn de salontafel, eettafel en de bijzettafel. Een tafel is niet alleen praktisch, maar is ook een onmisbaar onderdeel van het interieur.

Eettafel
De eettafel wordt hedendaags niet alleen maar gebruikt voor het ontbijt of avondeten. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt om gezellig met vrienden aan te zitten, aan te werken of het wordt door de kinderen gebruikt om huiswerk aan te maken. Daarnaast wordt de eettafel ook vaak betrokken bij het zitgedeelte in de woonkamer om het als één geheel te laten ogen. Uit praktisch oogpunt is het makkelijk als je vanuit het zitgedeelte de eettafel kan zien en andersom, vooral wanneer je wilt communiceren en elkaar kan aankijken. Dit praat niet alleen fijner, maar zorgt er ook voor dat je je niet hoeft te verplaatsen.

Salon- en bijzettafel
De salon- en bijzettafel hebben niet zoals een eettafel meerdere doeleinden. Een salontafel gebruik je om het je zelf gemakkelijk te maken wanneer je op de bank zit. Bijvoorbeeld om je drinken en hapjes neer te zetten of het is een plek om je afstandsbediening neer te leggen. Wanneer je wel graag een multifunctionele salontafel wilt dan kan je overwegen om een poef met een grote dienblad erop te gebruiken. Het is dan zowel een salontafel als een extra zitplaats, maar kan ook tegen de bank worden aangeschoven om een ligplaats te creëren. Soms zoek je een leuk plekje voor die ene lamp, plant of accessoires. Een bijzettafeltje kan dan uitkomst bieden. Het is vaak klein en compact van formaat, waardoor het eigenlijk overal neer te zetten is. Door het juiste model te kiezen zorg je er voor dat het betrokken wordt bij de rest van het interieur. Je kunt ook zelf op een creatieve manier een bijzettafel maken, door bijvoorbeeld een rietenmand of houtenkist op z'n kop te zetten. Door het op deze manier te doen geef je een speelse karakter aan je interieur en valt je bijzettafel ook nog is op in het geheel.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners