2257
5 manieren om meubels te pimpen
Gepubliceerd: 17-05-2019 Laatste update: 11-06-2023

Soms raak je uitgekeken op een meubelstuk en ben je toe aan iets nieuws. Ga dan niet meteen de winkel in om een nieuw product aan te schaffen, maar kijk ook eens naar de andere mogelijkheden. Het is namelijk beter om zo lang mogelijk gebruik te maken van je huidige meubels. Dit kun je doen door het item een opknapbeurt te geven. Er zijn verschillende manieren om je oude tafel, stoel of kast helemaal te pimpen. Dit is vaak ook nog eens een leuke creatieve klus!

Verf het in een andere kleur
Een houten meubelstuk kun je heel eenvoudig pimpen: geef het gewoon een likje verf! Door het een andere kleur te geven, krijgt het meteen een andere uitstraling. Geef een donkere landelijke eettafel bijvoorbeeld een frisse touch door het lichtbruin, grijs of wit te schilderen. Of breng juist meer kleur in de woonkamer door de houten stoelpoten van de relaxstoel een felle tint te geven. Kijk naar de rest van je interieur en kijk welk kleurenpalet hier het beste bij aansluit.

Bekleed het met nieuwe stof
Een mooie stoel kun je een nieuw leven inblazen door middel van nieuwe stoffering. In een middag tijd kun je de versleten fauteuil van je oma een moderne twist geven met een luxe stof. Of vervang de oude lederen zitting van de eetkamerstoelen voor modieus fluweel of een stof met gewaagde print. Zorg er in ieder geval voor dat je geschikte stoffen koopt van goede kwaliteit. Deze kun je op de stoffenmarkt halen of eenvoudig online bestellen.

inspiratiebrochures1.png

Wees creatief met plakfolie
Wist je dat er speciale plakfolie is om meubels mee te pimpen? Dit soort folie is verkrijgbaar in allerlei kleuren, prints en texturen. Het is geschikt voor vrijwel elk meubelstuk. Zolang het oppervlak maar glad, schoon en vetvrij is. Je kunt verder je creativiteit dus helemaal laten gaan!

Zet de zaag erin
Je kunt het ook iets drastischer aanpakken door de zaag erin te zetten. Maak bijvoorbeeld de poten van de iets-te-kleine eettafel een stuk korter en zet het daarna als salontafel in de zithoek. Of zaag de tafel door midden en bevestig het gedeelte zonder poten aan de muur als sidetabel.

Geef het een andere functie
Ben je niet zo handig en wil je liever niet aan de gang met een zaag, een kwast of plakfolie? Dan is er ook nog een andere oplossing. Geef het meubelstuk een andere functie door het simpelweg op een andere plek neer te zetten. Verplaats een kruk naar de hoek van de kamer, haal het kussentje eraf en gebruik het als bijzettafel of plantenstandaard. Of gebruik je oude eettafel nu als bureau door het in de studiekamer te zetten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide