2689
5 Douglashout ideeën voor binnenshuis
Gepubliceerd: 22-03-2022

Terwijl Douglashout vooral bekendstaat als hout dat zich perfect leent voor buitengebruik, is het ook ideaal materiaal om binnenshuis toe te passen. Door het robuuste karakter van Douglashout in combinatie met de warme uitstraling creëer je eenvoudig een huiselijke sfeer. En of je voorkeur nu uitgaat naar landelijk, modern, industrieel of klassiek, het kan met deze houtsoort allemaal.

1.      Eettafel

Het is tegenwoordig de trend om een grote eettafel in een open keuken te hebben staan. Een tafel die ruimte genoeg biedt aan al je gasten en waar je heerlijk aan kunt tafelen. Een pluspunt van Douglas hout is dat het een redelijk harde houtsoort is, en daarmee dus ook kids-proof is. Combineer je de Douglas-tafel met stalen X-poten, dan heb je daarbovenop een echte eyecatcher te pakken.

2.      Pallet-bed

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een constructie in huis, maar Douglas-hout is vanwege z’n hoge mate van kwaliteit ook bijzonder geschikt om een pallet-bed van te maken. Wil je een bed zonder gedoe dat je simpel op maat kunt maken én er ook nog eens hip uitziet, dan is het zelf bouwen van een pallet-bed een duurzaam(en voordelig) idee.

inspiratiebrochures1.png

3.      Wandmeubel

Ontzettend trendy tegenwoordig is het hebben van een houten wandmeubel, waarmee je eigenlijk alle kanten op kunt, zowel qua formaat als vormgeving. Denk aan een simplistisch exemplaar, dat je kunt bevestigen aan de muur en waarop boeken, planten en andere decoratie-items te plaatsen zijn. Of wat dacht je van een robuust tv-wandmeubel, waarmee je zorgt voor een rustige omgeving rondom de tv? Zo kun je optimaal genieten van je televisieavondje.

4.      Kastenwand

Kies je voor een kastenwand gemaakt van Douglas-hout, reken er dan maar op dat je de ogen van je visite erop gericht krijgt. Het ziet er niet alleen ontzettend gaaf uit, maar is vooral erg handig om opbergruimte mee te creëren. In plaats van dat je hier allerlei verschillende kasten voor nodig hebt, die een rommelig beeld kunnen geven, breng je met één grote kastenwand de gewenste rust aan in huis. Zo’n kastenwand van Douglashout kan trouwens niet alleen een uitkomst zijn voor de woonkamer, maar voor uiteenlopende kamers in huis.

5.      Bijzettafeltje

Je hoeft niet per se groots uit te pakken om indruk te maken. Juist het aanbrengen van details kan een wezenlijk verschil maken. Je kan ook met het sokkels kopen een mooi product maken. Zo is het mogelijk met een bijzettafeltje gemaakt van Douglas-hout je interieur in een handomdraai te verrijken. Plaats er een paar handige wieltjes onder, zodat je ‘m eenvoudig daar neer kunt zetten waar je het tafeltje op dat moment het meest nodig hebt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide