2258
4 sferen in huis
Gepubliceerd: 15-03-2018 Laatste update: 31-03-2018

Het is eindelijk lente! De temperaturen beginnen zachtjes aan te stijgen en het zonnetje staat steeds vaker aan een mooie blauwe hemel te stralen. Tijd voor lentekriebels! Heerlijk het raam open en je huis verwennen met een frisse voorjaarsschoonmaak en... natuurlijk een kleine (of grote!) metamorfose van je interieur. Want voor velen onder ons is de lente vaak de perfecte aanleiding om eens lekker aan de slag te gaan met de inrichting. Wij geven je 4 stylingtips om je interieur in lentesfeer te brengen. 

 

profijt-meubel-4-sferen-in-huis-7.jpg

inspiratiebrochures1.png

Haal groen in huis!
Niets ademt de lentesfeer meer uit dan groen! Groene planten creëren niet alleen een fijne voorjaarssfeer maar ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid. Spring in de auto, of op je bakfiets en haal wat frisse groene planten in het tuincentrum. Vergeet hierbij ook niet wat lekkere kruiden. Die kan je zo gezellig in een hoekje in de keuken bij elkaar neerzetten en ze geven naast een lekkere geur in huis ook een lekker smaakje aan het eten. 

Style de lente met accessoires
Waarschijnlijk heb je in het najaar en in de winter je interieur knus en sfeervol gestyled met warme kleuren en dikke stoffen zoals kaarsen in rood bruine kleuren en een fijn plaid voor de koude winteravonden. Deze accessoires kunnen voorlopig even de kast in en kan je vervangen voor lichte materialen zoals glazen potjes, lichtgekleurde kaarsen en leuke kussentjes met vrolijke lenteprintjes. Vul de potjes met lentebloemetjes zoals narcissen, hyacinten en geurige seringen. 

profijt-meubel-4-sferen-in-huis-4.jpg

Schuiven met die meubels of...
Wil je het wat grootser aanpakken met je interieur en ben je je huidige opstelling best wel een beetje zat? Je kunt natuurlijk je bank en kast een ander plekje geven in je kamer maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een heel nieuw interieur. Dit klinkt wel een beetje rigoreus maar waarom zou je jaren tegen dezelfde meubels aan moeten kijken.

profijt-meubel-4-sferen-in-huis-2.jpg

Een nieuwe bank of een nieuwe fauteuil doet al snel wonderen voor je interieur! Je hoeft ook niet gelijk je kast, bank en salontafel te vernieuwen. Je kunt het ook in stapjes doen door bijvoorbeeld eerst de stoelen te vernieuwen en over een paar maanden te gaan voor die mooie kast. En je oude meubels... die zet je gewoon op Marktplaats zodat de investering voor nieuwe meubels ietsje minder groot is. 

Kies voor de kwast
Vind je alle bovenstaande tips maar niets.... of wil je meer? Ga dan voor het grotere geschut en verf een wand in een frisse lente tint. De kleuren van 2018 zijn helemaal hip voor de lente. We zien veel zachte tinten in roze en blauw die goed met elkaar te combineren zijn zodat je een serene rust in huis creeert.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide