1713
Vloer op maat laten maken? Kies voor een gietvloer
Gepubliceerd: 21-04-2019 Laatste update: 20-03-2019
Het is geen verrassing als we zeggen dat de vloer bepalend is voor de uitstraling van de ruimte. Daarom is het verstandig om je eerst te oriënteren op de mogelijkheden van tegenwoordig. Tijdens je zoektocht zal je ongetwijfeld al de gietvloer tegenkomen. Deze is namelijk ontzettend populair. Door de eigenschappen van het materiaal is deze ondergrond namelijk niet alleen vochtbestendig, onderhoudsarm en slijtvast, maar is het ook nog mogelijk om altijd een variant op maat te laten maken. Zo sluit de vloer altijd aan op de rest van het interieur, om welke ruimte het ook gaat.

Ruime keuze
Bij een gietvloer denk je wellicht aan de glanzende vloer met een witte of grijze kleur, maar er is nog veel meer keuze wat dit betreft. Een gietvloer is namelijk een verzamelnaam voor de naadloze vloeren van epoxy en polyurethaan. Maar er zijn ook cementgebonden vloeren, deze staan beter bekend als de betongietvloeren. Over het algemeen zijn de verschillende gietvloeren onder te verdelen in de design varianten en industriële varianten. Onder industrieel vallen bijvoorbeeld de epoxyvloer, troffelvloer en coatingvloer. De naam geeft het al aan, deze vloeren zijn meer geschikt voor industriële omgevingen zoals fabriekshallen en parkeergarages. Onder de design varianten vallen de gietvloer van kunststof, de betonlook vloer en de beton ciré. Deze zijn meer geschikt als vloer voor woningen en kantoren en andere situaties waar sprake is van minder zware belasting.

Geschikt voor verschillende ondergronden
Bij de aanleg van een gietvloer is het vaak niet vereist om de huidige vloer eerst te verwijderen. Een gietvloer kan namelijk vaak over de bestaande vloer gelegd worden. Dit hangt echt wel af van het materiaal van de huidige vloer en of dit samengaat met het kunststof van de gietvloer. Schakel daarom ook altijd een specialist in voor advies. Zo is beton vrijwel altijd geschikt als ondergrond, hout in sommige gevallen. Wat betreft de ondergrond is het wel belangrijk dat deze stabiel is, vochtvrij en vlak is.

inspiratiebrochures1.png

Een beschermende laag
Voor de gietvloeren zijn verschillende coatings beschikbaar. Dit is een beschermende laag, zodat de vloer een lange levensduur krijgt. Wat betreft deze coatings kan je kiezen uit verschillende varianten, zoals een beschermende laag tegen uv-straling (wanneer de zon het grootste gedeelte van de dag op de vloer schijnt), chemische stoffen (geschikt voor fabrieken) of antislipcoating (voor vochtige omgevingen zoals badkamer en keuken). Echter staat een coating ook op zichzelf. Zo is het mogelijk om de coating te laten leggen over een betonnen vloer in bijvoorbeeld een fabriekshal. Op deze manier geef je de vloer niet alleen extra bescherming, maar ook een frisse nieuwe uitstraling. Deze coating kan zowel in een transparante als gekleurde variant geleverd worden.

Profiteer van de voordelen
Welke soort gietvloer je ook kiest, je kunt in ieder geval rekenen op een flink aantal voordelen. Door de eigenschappen van het materiaal is een gietvloer zeer stevig en heeft de ondergrond een lange levensduur. Door de naadloze afwerking houd je de vloer eenvoudig schoon en zal vuil niet blijven zitten in de kieren. Dit draagt ook bij aan het esthetische effect van de ruimte. Daarnaast voelen bijvoorbeeld de design gietvloeren zeer comfortabel aan. Bij Gietvloer Pro kan je de verschillende soorten gietvloeren bekijken op je gemak. Geschikte vloer gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide