1592
Een industriële inrichting
Gepubliceerd: 13-11-2014 Laatste update: 28-05-2017

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor je eigen woning of juist voor een nieuw huis? De industriële stijl is er zeker een die het overwegen waard is. Je kunt namelijk met betaalbare en praktische materialen erg mooie creaties maken die zich kenmerken door een stoer en degelijk ontwerp. Combineer de verschillende elementen en materialen en wordt een heuse industrieel ontwerper van je eigen woning.

Meubels met een industriële look
Gaat het voor jou wat ver om je hele woning om te toveren tot een fabriekshal? Bedenk dat er dan ook genoeg mogelijkheden zijn voor industriële meubels. Een steigerhouten tafel met een onderkant van steigerbuizen en buiskoppelingen past namelijk ook in moderne interieurs. Of wat dacht je van een kapstok bestaande uit enkel metalen buizen? Clean, strak en robuust. Dat zijn de termen die bij dit soort meubels passen.

Aan welke kleuren moet ik denken?
Natuurlijk zijn mooie meubels in je woning belangrijk, maar de kleur van je inrichting is bepalend voor de totale uitstraling. Door goed met verschillende kleuren te spelen kun je bepaalde elementen in je woning accentueren of juist minder laten opvallen. Je kunt zelf eenvoudig inspiratie opdoen door naar een industrieterrein te bezoeken. Hier kom je geen felle kleuren tegen, maar juist kleuren als goud, grijs, koper, donkerrood, bruin, zilver en zwart. Misschien staat er wel ergens een verlaten loods in de buurt? Neem daar eens een kijkje en laat je verrassen door de kleuren die je ziet. Neem gerust je fototoestel en een kleurenwaaier mee. Het zou zonde zijn als je een mooie kleur tegenkomt die je daarna niet meer kunt vinden.

WIN-VLOERKLEED.png

Een stapje verder
Kan het jou niet industrieel genoeg zijn? Ga dan (met de kleuren van hierboven) een stapje verder en betrek ook de vloer, muren en het plafond bij de industriële inrichting. Weet je niet waar je moet beginnen? Denk dan aan onbedekt leidingwerk, waarbij je de metalen details extra kunt benadrukken. Of een muur van baksteen zonder verdere afwerking. Ook kun je met de vloer een extra touch geven aan de inrichting. Misschien past een strakke betonnen vloer wel erg goed, met een mooi kleed om het toch iets huiselijker te maken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

De industriële look is heel betaalbaar
Misschien verwacht je dat een industrieel interieur erg duur is, maar dat valt reuze mee. Een steigerhouten tafel is in verhouding vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld een eikenhouten tafel. Daarnaast heb je de productie en de afwerking volledig in eigen hand, wat ook nog eens kosten bespaard. Met een beetje creativiteit ontwerp je de mooiste dingen tegen elk budget. Hopelijk heeft dit artikel er voor gezorgd dat je een idee hebt gekregen wat je allemaal kunt bereiken met simpele, maar zeer robuuste materialen. De industriële look creëer je zelf!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide