1441
ZomerFair Paleis Soestdijk
Gepubliceerd: 08-06-2017 Laatste update: 10-06-2023

Om op de hoogte te blijven van de laatste woontrends, bezoeken wij regelmatig beurzen. Het is dan ook heel fijn dat er websites zoals Wonenonline.nl zijn, die een mooi overzicht geven van alle woonbeurzen en evenementen. Zo ontdekten wij, dat er eind mei een ZomerFair in de tuinen van paleis Soestdijk zou zijn. Een bezoek aan Paleis Soestdijk was al langer een gekoesterde wens en nu konden we die combineren met de ZomerFair.

Vrijdag 26 mei jl. reden we vol verwachting naar Soestdijk. Goed ingesmeerd met zonnebrand, want het beloofde een zeer warme dag te worden. Bij aankomst ontvingen wij onze tickets tot het paleis. Aangezien deze gebaseerd waren op een tijdslot, liepen we direct door naar de ingang van het paleis. Een bijzondere ontdekkingstocht door het voormalige woonpaleis van de Oranjes volgde. Een informatieve film vol oude beelden van het paleis bracht ons in een nostalgische stemming.

Daarna volgde een tour met een gids door de vertrekken van voormalig Prins Bernhard en Prinses Juliana. Deze raakten we overigens snel kwijt, aangezien we op gingen in de pracht en praal. Die we uiteraard ook wilden fotograferen. Wat overigens overal is toegestaan, mits je de flits uitzet! Het was bijzonder om in de lange “glazen” gang te lopen, waar vroeger de koninklijke familie gespot werd. Leuk weetje was, dat de halfronde wijnkelder onder het zo beroemde bordes is gesitueerd. Met een gelukzalig gevoel eindigde de tour en liepen wij de warme Paleistuin in.

inspiratiebrochures1.png

ZomerFair Soestdijk
Inmiddels was de zon hoog aan de hemel en scheen recht op het witte dorpje van de ZomerFair. Ruim 100 standhouders toonden hun producten en specialiteiten. Om niets te missen besloten we systematisch alle pop-up stores te bezoeken.

Na het passeren van de super stoere tafels van het gelijknamige StoereTafels.com, kregen wij Flowee in het vizier. Voor ons een oude bekende. Het weerzien met de dames, die van jouw Zenmoment een Feelgood moment maken, was even spontaan als anders. Naast de kleurrijke Yoga en Meditatie producten, maakten we kennis met een nieuw, hip product. De “Amalur free energy sound system”, een van bamboe gemaakte telefoonhouder, waarmee je muziek een warme vorm geeft.

Swingend liepen we verder en werden we verrast door een dame van BOLERO cosmetics. Gewapend met een kwast hield ze ons staande! BOLERO is een transparante make up die zich helemaal aanpast aan uw eigen huid. Floor die naast fotografie een zwak heeft voor alles wat make-up te maken heeft, liet zich gewillig bepoederen. Overtuigd van het effect kochten wij een compact doosje en kregen we de kwast cadeau.

Lunchtijd
We besloten even een break te nemen, lunchtijd! Op een zonovergoten terras met livemuziek, genoten wij van een heerlijk broodje zalm en een koele smoothie. Met hernieuwde energie vervolgden wij ons pad. Overvallen door de prachtige bloembollen van Agapanthus, raakten we in gesprek met onze bijna achterburen. De paarse en witte Alliums kenden wij nog niet. Deze blikvangers zijn niet alleen mooi in de tuin, maar de bloem van een grootbloemige Allium kan je uitstekend drogen en in een hip boeket verwerken. Zo heb je het hele jaar plezier van deze mooie bloem.

We vervolgden ons pad en ontdekten de mooie stand van De Linnen Loods. Naast merken als de Knit Factory, verkopen zij ook ‘gebruikte’ partijen linnengoed! Dit is afkomstig uit de magazijnen van wasserijen. Hiermee biedt De Linnen Loods een goedkope oplossing voor het aanschaffen van hoogwaardige hotelkwaliteit handdoeken, douchelakens, strandlakens, dekbedovertrekken, lakens, tafelkleden, tafellopers en servetten.

Aan de overkant waren de mannen van Tuinhaard.com druk met het opstoken van hun wel heel speciale tuinhaarden. De Magma tuinhaard kenmerkt zich door een vurige levendige vlam en heerlijk veel stralingswarmte die naar voren gestuwd wordt. De Magma tuinhaard functioneert zonder ontsierende kachelpijp en vormt daardoor een ideale warmtebron voor gezellige zomeravonden. Dit speciale design is ontworpen en ontwikkeld door Tuinhaard.com zelf. Tijdens het fotograferen van deze tuinhaarden liep de hitte snel op en we vervolgden snel ons pad.

Limburgse gastvrijheid
De grote stand van De Brocanteschuur “de Boshuuze” was onmisbaar. Het landelijke pracht en praal stond mooi uitgestald. Nostalgische kasten, meubels, verlichting en andere accessoires werden met Limburgse gastvrijheid aangeboden. Een walhalla voor de landelijke woonstijl liefhebber.

Van dit feest liepen we zo de Real Stuff Stand op. Een verrassende collectie huiden en vachten, maar ook diverse Longhorns, schedels van koeien en buffels, geprepareerde bisonkoppen en hertengeweien. Speciale tassen, gemaakt van huiden en de mooiste leersoorten in life- en country style. Een exotische ervaring op deze zonnige dag.

Vermoeid van alle indrukken en zeker ook van het fotograferen (waarvoor dank Floor!), besluiten we nog één persoon te bezoeken. We hadden Wendie van Uuden al op de heenweg kort gesproken. Met haar fantastische, trendy swings trok zij direct de aandacht van alle bezoekers. Aan de eeuwen oude, hoge bomen pronkten haar goed gestylde, mega schommels. Alsof ze ervoor gemaakt waren! Wendie (zonder Facebook en website) maakt er zo’n zes per jaar. Hiermee koop je niet alleen een handgemaakt product, maar ook een collector’s item.

O Soestdijk wat was je mooi, met alle gasten in jouw tuin. Je hebt ons een fantastisch vakantiegevoel gegeven.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide