1117
Zo richt je een kantoor aan huis in
Gepubliceerd: 01-07-2019

Werken vanuit huis levert veel voordelen op. Je hebt geen reistijd en staat niet in de file; je kunt gezellig ontbijten met het gezin; een wasje draaien tussendoor; en dat alles zonder kletsende collega’s om je heen. Natuurlijk is thuiswerken het meest efficiënt met een speciale werkkamer in je woning. Maar hoe richt je een kantoor aan huis in?

 

  1. Een goede basis

Bouw je een tienerkamer om tot jouw nieuwe werkplek? Of de rommelkamer? Zet dan niet simpelweg je kantoormeubelen in de kamer maar begin met een frisse start: daar zul je op toekomstige thuiswerkdagen veel profijt van hebben. Haal de kamer leeg, kijk welke muren een likje verf kunnen gebruiken en maak alles goed schoon. Vul de werkkamer heel bewust met meubels en accessoires, want overbodige spullen geven onrust tijdens het werken.

inspiratiebrochures1.png

  1. Kantoormeubelen

Als je alleen zo nu en dan een middagje thuiswerkt kan de eettafel met een lekkere eetkamerstoel volstaan. Maar ben je van plan veel vanuit huis te werken, dan is het essentieel dat je aandacht besteedt aan goede kantoormeubelen. Een bureau dat op de juiste hoogte staat afgesteld; een extern toetsenbord voor je laptop; een monitorstandaard om nekklachten te voorkomen. Misschien een tafel om cliënten aan te ontvangen.

Maar bovenal: een ergonomische bureaustoel. Daar heb je een leven lang plezier van, want je lichaam kan veel schade ondervinden van langdurig werken op een slechte stoel. De allerbeste in deze klasse is de Herman Miller bureaustoel: op ergonomisch vlak, maar ook bijvoorbeeld qua zitcomfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien hebben Herman Miller bureaustoelen een modern design.

  1. Verlichting

Een goede verlichting van je kantoor aan huis is het volgende punt van aandacht. Dit bereik je door een combinatie van basisverlichting (plafonnières en hanglampen die een groot deel van de ruimte helder verlichten) en taakverlichting (zoals bureaulampen en spots).

  1. Zonwering

Niets zo storend als een te hete werkkamer of een beeldscherm dat door het felle zonlicht onbruikbaar wordt. Breng daarom, indien nodig, goede zonwering aan in je werkruimte.

  1. Een persoonlijke touch

Méér dan in de meeste bedrijfspanden kun je jouw kantoor aan huis naar eigen wens inrichten. Er is dus ruimte voor een persoonlijke touch, en dat komt je werk vaak alleen maar ten goede! Hoe ver je daarin kunt en wilt gaan is ook afhankelijk van het soort werk dat je doet. Moet je cliënten ontvangen in een neutrale werkruimte? Dan beperk je de persoonlijke accessoires tot kunst waar je van houdt en misschien een kleuraccent waar je zelf blij van wordt. Ben je boekhouder maar droom je stiekem van een carrière als illustrator? Stal dan ter inspiratie een paar van je favoriete prentenboeken uit op een plank achter de computer. In jouw kantoor aan huis bepaal jij de sfeer en stijl!

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide