1714
Zo maak jij de perfecte foto’s van je interieur
Gepubliceerd: 23-01-2020 Laatste update: 20-03-2022

Heb jij een interieur waar je hartstikke trots op bent? Dan wil je daar natuurlijk ook wel wat mooie foto’s van kunnen maken voor je Instagram pagina of gewoon, als fijne herinnering voor jezelf. Maar hoe maak je nu de meest mooie foto’s van je interieur en waar moet je allemaal op letten? We geven je een aantal handige tips.

1. Kies een goede camera

Om te beginnen is een goede camera natuurlijk erg belangrijk. Maar dit betekent niet dat je direct een nieuwe, professionele Canon aan moet schaffen. Je kunt ook overgaan tot het aanschaffen van een dure smartphone met geweldige camera die een stuk goedkoper wordt met een abonnement: denk bijvoorbeeld aan de dure iPhone 11 met abonnement om deze foto’s te kunnen maken. Dit geeft je niet alleen een nieuwe smartphone, maar ook nog eens een geweldige camera; en zo hoef je natuurlijk geen andere apparatuur aan te schaffen. Welke telefoon (en camera) het beste is kun je in een makkelijk overzicht terugvinden bij prijsvergelijker telefoon.nl; zo weet je meteen welke abonnementsmogelijkheden er zijn!

2. Gebruik een statief

Of je nu met je smartphone of een professionele camera aan het fotograferen gaat; een statief is erg makkelijk. Niet alleen zorg je er zo voor dat de foto’s scherp genomen kunnen worden, maar je kunt ook optimaal gebruik maken van het licht en een mooie compositie neerzetten. Wil je het helemaal goed aanpakken? Gebruik dan een belichtingstrapje in combinatie met het statief om wat extra licht op de foto te krijgen.

3. Let op de verticalen

Een ontzettend belangrijke regel wanneer het om interieurfotografie gaat is het rechthouden van de verticale lijnen van je foto. Op deze manier zorg je ervoor dat de muren, deurstijlen en andere verticale lijnen op je foto niet naar binnen lijken te vallen.

4. Gebruik het natuurlijke licht

Zeker in een woning zijn er veel verschillende locaties waarop het licht het mooiste naar binnen valt: maak hier vooral gebruik van! Heb je de mogelijkheid om extra licht toe te voegen met behulp van een belichtingstrap doe dat dan ook gerust. Hoe meer licht je op de foto’s zichtbaar krijgt, hoe beter ze er vaak uit komen te zien. Trek die gordijnen dus gerust open en laat het het natuurlijke licht met je meewerken!

5. Kies het juiste perspectief

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van je interieur laten zien, en het perspectief speelt hier een grote rol. Fotografeer zoveel mogelijk vanuit een hoek of vanuit de hoogte om alles zo mooi mogelijk op de foto te krijgen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide