89
Zo geef je een persoonlijke touch aan jouw huis!
Gepubliceerd: 22-03-2024

Voel je je helemaal thuis in je huis, maar mist het nog een beetje eigenheid? Voor je eigen woonplezier is een persoonlijke touch aan je huis een absolute must. Een persoonlijke touch kun je met iets simpels als een naambordje voordeur rvs al bereiken. We helpen je in dit artikel op weg.

Een uniek kleurenschema

Het creëren van een unieke inrichting van jouw huis begint met het samenstellen van een kleurenschema. Je kunt ervoor kiezen om in het hele huis hetzelfde kleurenschema te gebruiken, of het per ruimte een beetje te laten verschillen. Wel is het mooi om het enigszins harmonieus te houden. Als het hele huis in pasteltinten ingericht is, is het raar om ineens een felgele slaapkamer te hebben. Kies één of twee hoofdkleuren die je kunt gebruiken voor meubels en de muur en vul dit aan met een paar mooie accentkleuren, hout en wit.

Stel zelf je meubels samen

Het is verleidelijk om lekker makkelijk een standaardpakket van de woonboulevard te kopen, maar het resultaat daarvan is het onpersoonlijke huis waar je nou juist vanaf wilt. Een persoonlijk huis heeft meubels waar erg actief over nagedacht is. De wat duurdere meubelwinkels bieden vaak de optie om bijvoorbeeld zelf een stoel of tafel samen te stellen, met bijvoorbeeld een tafelblad, poten of bekleding naar keuze. Zo kun je naar hartenlust experimenteren en heb jij straks meubels in huis die niemand anders heeft.

inspiratiebrochures1.png

Decoratie

Decoratie geeft die extra touch aan jouw huis. Dat kan hem zitten in plantjes, lampjes, kunst of leuke prullaria op plankjes. Maar ook naambordjes voor op de voordeur, muurcirkels met een familiefoto en andere decoraties kunnen leuk zijn. Probeer ook hierbij de woonboulevard zo veel mogelijk te vermijden. Struin in plaats daarvan eens langs rommelmarkten of bezoek een kringloopwinkel op zoek naar unieke pareltjes. Of gooi het juist over een compleet andere boeg en bezoek een galerie voor een uniek kunstwerk. Er bestaan ook veel winkeltjes waar mensen met een beperking zelfgemaakte dingen verkopen. Die kunnen ook erg leuk zijn.

Foto’s

Tot slot zijn foto’s bij uitstek de manier om wat meer persoonlijkheid aan jouw inrichting te geven. Je kunt je favoriete foto’s afdrukken en etaleren in mooie fotolijstjes, maar je kunt er ook voor kiezen om ze groot op canvas boven de bank te hangen of te verwerken in behang, een leuk collage of een mooie fotoslinger. Foto’s zijn de ideale manier om jouw favoriete herinneringen te implementeren in de inrichting van je huis. Hoe ga jij je woning persoonlijker maken?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide