1692
Zo creëer je de optimale thuiswerkplek
Gepubliceerd: 29-05-2019

Flexwerken is hot. Steeds minder Nederlanders hebben een “gewone”baan van 9 tot 5. Ook werkt vrijwel iedereen wel eens op een andere plek dan op kantoor. En dat betekent natuurlijk ook dat je andere eisen stelt aan je werkplek en apparatuur. Snel kunnen opstarten is daarbij belangrijk. Vaak richten we thuis ook een aparte werkplek in. Zo kunnen we een dag vanuit huis werken of af en toe wat kantoorwerk doen. Gelukkig is er ook allerlei nieuwe apparatuur met handige high tech snufjes die jouw thuiswerk-leven een stuk aangenamer maken. We geven je wat tips hoe je je thuiswerkplek optimaal kunt inrichten.

 

De locatie
Wie wel eens thuis heeft gewerkt, weet hoe belangrijk dit is: stilte. Alleen zo kun je je echt goed concentreren.Zorg voor een rustige werkplekwanneer je partner of kinderen ook af en toe ook thuis zijn. Kies bij voorkeur een ruimte op zolder en plaats eventueel een extra geïsoleerde deur om geluidsoverlast te verminderen. Heb je een ruime tuin of schuur/berging die je niet gebruikt? Dan kun je ook overwegen om daar een kantoor te maken. Een headset is ook een goede investering om rustig en ongestoord te kunnen bellen.

High tech snufjes
Gemak dient de mens. Wanneer je thuis nog even wat werk wilt doen, dan is het prettig wanneer je snel aan de slag kunt. In de toekomst zul je waarschijnlijk alleen nog maar je smartphone gebruiken. De grote telefoonaanbieders zijn namelijk al volop bezig om smartphones te ontwikkelen die als laptop of pc werken. Ook is er al MS Office 10 voor de smartphone. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is een beeldscherm en docking station. Je plaatst je telefoon op het docking station en kunt direct aan de slag. Zo’n docking station is sowieso een goed idee, want het bespaart je de wirwar met (stoffige) kabels achter je bureau.

Je bestanden bewaar je in de cloud (zorg daarbij wel voor de juiste beveiliging van je data!). Zodra je aan de slag gaat, kun je deze simpelweg met één muisklik downloaden.

Werk je ook op andere plekken dan alleen maar thuis? Denk dan eens aan een smartphone die je kunt koppelen aan je laptop. Ook zijn er drie-in-één devices die je zowel als smartphone, desktop en laptop kunt gebruiken.

Zit je vaak in de trein en wil je rustig kunnen bellen? Investeer dan ook in een noise reduction tool. Daarmee kun je onderweg bellen en hoort de ander de achtergrondgeluiden niet.

Inrichting
Tegenwoordig vinden we een ‘feel-good’ werkplek steeds belangrijker. Bovendien is het bewezen dat je productiever bent op een plek waar je je prettig voelt. Zaken als sfeer, design en gezelligheid worden steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuis met grote openslaande deuren, houten vloer en een fraai designbureau. Plaats er ook een lekkere comfy bank of een paar goede zitstoelen voor een relaxmoment of een kort overleg. Ook groen, accessoires en bloemen mogen niet ontbreken. En natuurlijk zorg je voor een goed bureau op de juiste hoogte en een comfortabele ergonomische bureaustoel. Een absolute must voor je rug.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide