1726
Wooninspiratie: natuurlijk wonen
Gepubliceerd: 11-06-2020

De trend van het moment is om de natuur in huis te halen. Dat doe je onder andere door leuke plantjes in huis te halen, maar er is nog veel meer wat je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld de tuin laten aansluiten op de woonkamer.

 

Wij geven je een aantal inspirerende tips. Wooninspiratie voor binnen en buiten!

1. Kies voor grote tuindeuren

Of je nu een huis met een balkon of een woning met een grote tuin hebt, grote deuren naar buiten zijn prachtig. Zo laat je buiten nog meer naar binnen komen. Op mooie dagen kun je de deuren wagenwijd openzetten. Wanneer je voor een lage drempel kiest, kun je echt zo van buiten naar binnen wandelen en lijkt je woonkamer gewoon een stuk groter.

2. Wooninspiratie voor kunst

Houd je van kunst, dan wil je dat zowel binnen als buiten laten zien. Hoe leuk is het dan om de kunst die je buiten zet aan te laten sluiten op de kunst die binnen staat? Kies bijvoorbeeld voor beelden van dezelfde beeldhouwer of voor moderne foto’s in dezelfde stijl. Ook in de tuin kun je heel mooie dingen creëren met kunst. Door foto’s op canvas aan de schutting te hangen bijvoorbeeld. Prachtig te combineren met klimplanten!

3. Natuurlijke kleuren en materialen

Natuurlijke kleuren, zoals aardetinten en groen, zorgen voor een natuurlijk, rustgevend gevoel. Niet alleen buiten, maar ook in huis. Wanneer je daar bovenop ook nog eens kiest voor natuurlijke materialen, is het plaatje echt compleet. Wat dacht je van een eikenhouten vloer of een kersenhouten tafel?

4. Kamerplanten voor elke ruimte

Wist je dat er echt kamerplanten voor elke ruimte in huis zijn? Een beetje licht is wel een vereiste, maar zelfs voor de badkamer zijn er geschikte planten te vinden, zoals venushaar en sierasperge. Ook in de slaapkamer zijn planten altijd een goed idee. Deze planten nemen maar weinig zuurstof op en zorgen juist voor een gezonde lucht in huis. Luchtzuiverende planten zijn echt een aanrader voor deze ruimte. Neem bijvoorbeeld een mooie Calathea.

5. Houten accessoires voor binnen en buiten

Een mooie waterton of een wijnvat als meubel? Zowel binnen als buiten kan dit heel functioneel zijn. Niet alleen om de regen op te vangen, maar ook als bijzettafel of simpelweg als blikvanger. Maak je tuin speels door een mooie vlonder te plaatsen. Een kronkelend tuinpaadje ernaar toe en een mooie border er omheen.

6. Wooninspiratie voor je balkon

Geen tuin? Verander dan je balkon in een mini-jungle. Ook zonder panda als huisdier is bamboe de ideale plant voor jouw balkon. Bovendien kun je ook kiezen voor hangplanten, zodat je geen ruimte hoeft in te leveren. Macramé is helemaal in en op die manier kun je meerdere planten boven elkaar plaatsen. Ook klimplanten zijn bescheiden waar het de ruimte betreft. Zo zorg je meteen voor privacy.

Met deze wooninspiratie ziet jouw huis er straks vast een stuk groener uit!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide