1822
Welke eetkamerstoel past bij jou?
Gepubliceerd: 31-01-2020

Rondom de eettafel, dat is waar de mooiste dingen gebeuren. Van het vieren van verjaardagen tot gezellige diners met vrienden, van samen de dag bespreken bij het ontbijt tot genieten van die warme maaltijd: allemaal belangrijke momenten in het leven. Dan is het wel zo fijn dat je eethoek er mooi uit ziet – en natuurlijk dat je lekker kunt zitten! Daarom schenken we in dit artikel aandacht aan eetkamerstoelen. Welke stoel past bij jou?Voor ieder wat wils

Er zijn eetkamerstoelen in alle soorten en maten. Aan de ene kant is het fijn dat er voor ieder wat wils is, aan de andere kant kan het enorme aanbod best voor wat stress zorgen. Want hoe vind je nu een stoel die je prachtig vindt én die net zo lekker zit? Wij geven je graag wat tips mee, zodat jij er al gauw achter komt welke eetkamerstoel goed bij je past.

Ga proefzitten
We trappen af met onze eerste tip: ga vooral proefzitten. Natuurlijk kun je op internet rondzoeken naar een geschikte stoel, maar hem even uittesten is wel zo fijn. Bij een gespecialiseerde meubelwinkel kun je meteen even proefzitten in de showroom, zodat je zeker weet dat een stoel niet alleen mooi maar ook comfortabel is. Bevalt het goed? Dan kun je de stoel vaak meteen meenemen!

Van (kunst) leer tot hout

Natuurlijk valt het materiaal waarvan een eetkamerstoel is gemaakt je als eerste op. Er zijn stoelen van hout, die perfect passen in een vintage interieur, maar ook (kunst)leren eetkamerstoelen of stoelen gemaakt van kunststof, die zich weer goed lenen voor een industriële inrichting. En dan hebben we nog niet eens over het onderstel van zo’n eetkamerstoel: die kan van hout of metaal gemaakt zijn. Kijk eerst wat je fijn materiaal vindt én wat goed in je interieur past. Dan kun je al gauw wat filteren in het assortiment, toch? Als je graag met de trends meegaat, ga dan voor fluweel: dat is hipper dan hip.

Met of zonder leuning
Iets wat ontzettend belangrijk is voor de uitstraling en het zitcomfort van een eetkamerstoel - maar wat mensen vaak vergeten - is de leuning van een stoel. Waar de één het fijn vindt om de armen te laten rusten op een armleuning, vindt de ander dat maar onzin aan de eettafel. Kijk ook naar de rugleuning: wil je een eetkamerstoel met een volledige rugsteun, of vind je het ook goed als alleen je schouders een steuntje hebben?

Nadat je bovenstaande tips ter harte hebt genomen, blijven er waarschijnlijk nog een paar opties over. Kies voor een passende of juist gekke kleur, en je hebt je perfecte eetkamerstoelen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide