1106
Wat is er zo mooi aan een Texelse schapenvacht?
Gepubliceerd: 24-01-2022 Laatste update: 16-02-2022

Een mooie, echte schapenvacht geeft een luxe en warme impuls aan je interieur. Je kunt de vacht gebruiken om een zithoek heerlijk knus mee te maken, of zelfs als zacht vloerkleed. Er bestaan zelfs medicinale schapenvachten, en ook van de wol kun je veel verschillende producten maken. Wist je dat de beste schapenvachten uit Texel komen? Op ons Waddeneiland staan wel 40.000 schapen rustig in de wei te grazen. Hoe kan het dat juist de schapenvachten van Texel van zo’n hoge kwaliteit zijn? In dit artikel lees je wat Texelse schapenvachten zo bijzonder maakt.

Lekker in de wei

De schapen op het Waddeneiland mogen het hele jaar door lekker in de wei staan. Daar genieten ze van. Het unieke klimaat op Texel en de zilte zeewind die er waait, zorgen ervoor dat de vacht van de schapen extra veel lanoline (wolvet) bevat. Dat stofje maakt hun vacht lekker zacht en stevig. Het zorgt ervoor dat de schapenvachten zowel isolerend als zelfreinigend zijn. In de winter houdt de vacht de schapen lekker warm, terwijl die ze in de zomer koel houdt. Die kwaliteiten heeft een schapenvacht ook in jouw woonkamer. Je zult merken dat schapenvachten van Texel een bijzonder hoge kwaliteit hebben. Wil je dus een schapenvacht kopen, koop dan een schapenvacht van Texel.

inspiratiebrochures1.png

Wollen pantoffels en sloffen

Een schapenvacht is heerlijk en heeft veel toepassingen, maar van de wol van Texelse schapen kun je nog meer mooie producten maken. Eens per jaar moeten de schapen worden geschoren om gezond en fit te blijven. Hun wol blijft hun hele leven lang groeien, waardoor zo’n scheerbeurt niet overbodig is. De wol die bij het scheren vrijkomt, kan dan weer gebruikt worden om heerlijk zachte producten van te maken. Wat dacht je van lekkere wollen sloffen of pantoffels? Door de unieke eigenschappen van Texelse wol houden die je voeten in de winter lekker warm, en in de zomer comfortabel koel.

Een vloerkleed van schapenvacht

Van schapenvachten kun je ook de mooiste vloerkleden maken. Ze zijn in veel kleuren beschikbaar. Zo kun je je schapenvacht in het bruin of naturel (wit) kopen, maar ook in opvallende kleuren zoals roze en blauw. Je kunt natuurlijk een enkel schapenvacht op de grond leggen, bijvoorbeeld in je slaapkamer, op de plek waar je uit bed stapt. Het is ook mogelijk verschillende schapenvachten aan elkaar te naaien voor een groter vloerkleed. Dat voelt lekker zacht aan voor je voeten, en ook huisdieren kunnen er heerlijk van genieten. Schapenvachten geven je interieur een warm, luxe en rustiek tintje en gaan met de juiste verzorging lang mee. Ideaal dus om je huis lekker warm mee aan te kleden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide