9821
Wanddecoratie in de woonkamer
Gepubliceerd: 19-07-2017 Laatste update: 02-09-2020

Er bestaan tal van mogelijkheden en ideeën om de woonkamer te decoreren. Voor de hand liggen de opvulling met kussens, lampen, vloerkleden en klein decoratie. Echter, ook de mogelijkheden voor de muur zijn talloos. Zeker als je muur in je woonkamer één egale kleur heeft, is het een leuk idee om deze op te fleuren met wanddecoratie. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet!

Schilderijen
De eerste mogelijkheid is om leuke schilderijen op te hangen. Dit kan een groot schilderij zijn, maar natuurlijk ook een verzameling kleinere schilderijen als fotocollage. Ook kun je ervoor kiezen om contrasterende kleuren te gebruiken voor een speels effect, of juist matchende kleuren voor een rustig effect. Let ook op de keuze voor de lijst om het schilderij

Posters
Een (goedkoper) alternatief voor schilderijen is het gebruik van posters. Posters kunnen een mooie afbeelding tonen, maar ook een inspirerende tekst of quote. Ook hier is afwisseling tussen klein-groot en symmetrisch-asymmetrisch mogelijk.

tapijt-aan-de-muur.jpg

Tapijt als wanddecoratie
Tapijt werd oorspronkelijk gebruikt om de vloer op te fleuren, maar deze tapijten kun je natuurlijk ook aan de muur bevestigen voor een creatief effect. Voor een kleine muur is een klein tapijt aan te raden, terwijl een grote muur ruimte biedt voor een groter tapijt. De kleuren en stoffen zijn naar eigen stijl in te vullen. 

servies-aan-de-muur.jpg

Servies als wanddecoratie
Dit is een wat onbekendere wijze van wanddecoratie. Het servies dat in je servieskast staat, kun je ook heel goed gebruiken als wanddecoratie. Hiermee kun je een heel speels effect creëren. De verschillende vormen en verschillende kleuren van het servies kunnen een fraai uiterlijk geven aan je muur. Je kunt kiezen voor een kleur servies, maar je kunt natuurlijk ook kleuren combineren. Let er wel op dat je het servies goed bevestigt. Scherven brengen geluk, maar het is toch jammer als het servies kapot valt op de grond. 

Wanddecoratie met fotolijstjes
Misschien wel het meest persoonlijke effect krijg je door het gebruik van fotolijstjes aan de muur. Fotolijsten zijn er ook in alle kleuren, vormen en maten en door er leuke portret- en familiefoto's in te doen, krijg je een erg persoonlijke muur. Telkens als je naar de muur kijkt, zie je de mooie, persoonlijke momenten uit jouw leven terug. Je kunt zwart-wit foto's gebruiken voor een rustig effect, of juist vrolijke gekleurde foto's van die ene prachtige reis die je hebt gemaakt. Combineer dit met verschillende typen fotolijsten om een speels effect te krijgen Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide