14265
Voorkom inkijk in de woonkamer: 6 ideeën voor meer privacy
Gepubliceerd: 10-05-2019 Laatste update: 07-05-2022

In een vrijstaande woning op het platteland heb je er waarschijnlijk niet zoveel last van. Vooral midden in een dorp of in een drukke stad kun je er niet omheen: voorbijgangers die naar binnen gluren. Vaak doen mensen het onbewust en zonder vervelende bedoelingen. Toch neemt het een stukje privacy weg in je eigen huis. Om dit probleem op te lossen hebben we een overzicht gemaakt met praktische én stijlvolle ideeën. Hopelijk heb je iets aan onze tips!

Planten en bloemen in de vensterbank
Planten en bloemen brengen heel veel sfeer in huis. En de vensterbank is de ideale plek om ze neer te zetten! Zet een paar bloeiende kamerplanten neer in een mooie pot of kleine plantenmand. Wissel af met hoogtes en formaten voor een speels effect. Op deze manier verlies je ook niet al te veel lichtinval. Tip: Bekijk van tevoren of jouw vensterbank in de volle zon of in de schaduw staat. Hier kun je de plantenkeuze op aanpassen.

Raamfolie of glasfolie
Een andere methode om inkijk te verminderen is door raamfolie aan te brengen. Raamfolie of glasfolie plak je simpelweg aan de binnenkant van de ramen. Het folie kun je zelf op de juiste maat snijden met een mesje. Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met diverse prints. Het kan dus ook een gezellige sfeer toevoegen aan de woonkamer! Plakfolie voor op de ramen koop je online via Tafelzeilonline.com.

inspiratiebrochures1.png

Creatief met raamverf
Een raamschildering is een hele creatieve manier om meer privacy te creëren. Met speciale raamverf kun je het kunstwerk ook altijd weer verwijderen zonder het glas te beschadigen. Ga een middagje verven met de kinderen, teken zelf een mooi patroon of schakel een artistieke vriend of vriendin in.

Shutters, jaloezieën of rolgordijnen
Natuurlijk kun je ook kiezen voor functionele raamdecoratie als shutters, jaloezieën of rolgordijnen. Hier zijn ontzettend veel varianten van te koop. Er zit dus vast iets bij wat mooi aansluit bij de rest van je interieur.

Decoratief raamscherm
Een raamscherm is een soort luik op pootjes. Vaak is het gemaakt van hout of kunststof. Dit scherm kun je in de vensterbank plaatsen om de inkijk te blokkeren. Wil je niet al het licht tegenhouden? Kies dan voor een raamscherm van doorzichtig materiaal of met een opengewerkt patroon.

Glas in lood paneel
Een glas in lood paneel past heel mooi bij een karakteristieke woning. Er komt nog genoeg licht doorheen, maar het zorgt wel voor minder inkijk. Zet een (op maat gemaakt) paneel tegen de ramen of koop een kleine variant die je op kunt hangen met een ketting.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide