5402
Interieurtips
Gepubliceerd: 25-08-2017 Laatste update: 18-01-2023

We zien het steeds vaker: mensen die hun eigen villa bouwen om heerlijk te kunnen genieten in hun eigen ontworpen huis. Het grote voordeel van een eigen villa laten bouwen is het feit dat je zelf helemaal kunt beslissen hoe je woning eruit komt te zien, zowel wat betreft interieur als exterieur. Kies je bijvoorbeeld voor een luxe serre in je nieuwe villa of ben je op zoek naar de perfecte balans tussen binnen en buiten? Het belangrijkste is om je woning compleet eigen te maken: een plek waar je je thuis voelt en je helemaal jezelf kunt zijn. Ben je daar naar op zoek? Dan is een eigen villa bouwen een uitstekend idee.Interieurtips voor je woonkamer
Wanneer je villa in het bouwproces is is het tijd om na te denken over het interieur van je nieuwe woning. De ruimte waar je je waarschijnlijk het meeste bevindt is de woonkamer. Heb je al een bepaald thema in je hoofd of laat je je helemaal leiden door de huidige trends? De kleurentrends voor dit jaar voor de woonkamer zijn fris en stralen rust uit. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijze kleur voor de muur en speel met kleurrijke accessoires en meubels. Een trend die we de komende tijd nog steeds terug gaan zien is de urban jungle trend: groene meubels, veel planten, veel gebruik van aardewerk en meer. Deze natuurlijke kleuren zijn goed te combineren met de frisse basis op de muur. Voor het interieur van je woonkamer kun je alle kanten op gaan: ga voor de juiste mix tussen je eigen stijl en de huidige trends. Meer tips omtrent interieur voor je woonkamer lees je hier.

Interieurtips voor je keuken
Ook je keuken in een plek waar je hoogstwaarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Wanneer je een echte woonkeuken hebt is de keuken dé plek van ontmoeting: voor een lekker etentje, om even te werken of om te borrelen met vrienden. Zorg voor een lichte keuken met veel (of grote) ramen zodat het daglicht goed naar binnen kan vallen. Ben je gek op koken? Kies dan voor een kookeiland of een groot werkblad waar je uren kunt staan om een overheerlijke maaltijd voor vrienden en/of familie klaar te maken. Verder is de inrichting van je keuken vooral ook een kwestie van smaak. Vind je het bijvoorbeeld handig om veel kastjes boven je hoofd te hebben of kies je juist voor een lage keuken? Wil je een eettafel in de keuken hebben staan of heb je deze liever in de woon- of eetkamer? Zet al je eigen wensen op een rij en het inrichten kan beginnen.

Interieurtips voor je slaapkamer
Een goede nachtrust is belangrijk, net zoals de inrichting van je slaapkamer. Het interieur van je slaapkamer kan veel invloed hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Het is dus aan te raden om goed na te denken over het inrichten van je slaapkamer: het belangrijkste is dat deze ruimte rust uitstraalt en dat je er echt rust kunt krijgen. Een witte basic muur is al een goede basis voor een volledige slaap. Natuurlijk kun je er meerdere meubels plaatsen, zoals een decoratieve ladder met een paar lampionnetjes eraan, een paar groene planten, een grote spiegel of een hip kledingrek. Zorg er echter voor dat je slaapkamer nooit te vol raakt zodat je niet overprikkeld raakt voor het slapen gaan. Meer interieurtips voor je slaapkamer lees je hier.

Interieurtips van HOOG.Design
Ben je gek op design interieur zoals luxe badkamers en luxe keukens? Maar heb je nog net dat extra zetje nodig om inspiratie op te doen voor je eigen woning? Neem dan een kijkje op de website van HOOG.Design, het online platform voor exclusieve wooninspiratie voor je woning en tuin. Hier vind je diverse complete projecten en bouwwerken waar je een kijkje kunt nemen om zelf inspiratie op te doen voor je eigen villa. Bekijk de laatste tips en trends en pas deze toe om zelf in luxe en rust te leven. Je kunt hier tevens terecht wanneer je bijvoorbeeld je tuin een nieuwe beurt wilt geven: wellicht is deze groene tuin vol moderne elementen iets voor jou?

Meta
Van plan om je eigen villa te bouwen? We hebben een paar tips omtrent je interieur op een rij gezet, inclusief interieurtips van HOOG.Design.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide