1348
Tips voor kunst in huis kiezen
Gepubliceerd: 21-04-2021

U wilt een mooi schilderij, foto of kunstbeeld kopen? Kunst kopen voor in huis of op kantoor is nog niet zo eenvoudig. Uw smaak kan ten eerste sterk verschillen met uw partner. U kunt iets mooi vinden en de volgende dag is dat gevoel alweer verdwenen. De prijs speelt natuurlijk ook een rol. Lees onze handige tips voor het kopen van kunst.

1. Bezoek verschillende galerieën en kunstenaars voor een goed beeld van het aanbod kunstwerken, schildertechnieken en de prijzen. Ontdek uw smaak.

2. Koopt u een kunstwerk samen met uw partner en komt u er niet uit? Kies allebei een eigen kunstwerk, beter dan een compromis!

WIN-VLOERKLEED.png

3. Verzin vooraf plekken waar het kunstwerk komt te hangen. In de hal, woonkamer of op het werk? Zo kunt u een inschatting maken van de gewenste grootte.

4. Ga niet over 1 nacht ijs. Vindt u het kunstwerk de volgende dag, week, maand nog steeds helemaal te gek, dan is kopen een goed idee.

5. Test het thuis. Thuis ziet het schilderij of beeldhouwwerk er weer heel anders uit als in de galerie. De lichtinval zal thuis of op uw bedrijf namelijk anders zijn. Experimenteer eventueel met verschillende ophang hoogtes.

6. Bekijk online het aanbod van kunstenaars en galerieën. Steeds vaker toont een galerie of kunstenaar ook hun werk op het internet. Bezoek https://www.zarti.nl voor online kunst zoeken van echte galeries, kies uit schilderijen, kunstbeelden en fotografie.

7. Eerst huren en dan kopen. U kunt bij veel galerieën het kunstobject eerst huren en later beslissen of u het wilt kopen. Wel zo handig.

8. Leg vooraf het maximale budget voor uw schilderij of beeld vast.

9. Kies vooral iets waar u een goed gevoel van krijgt, een kunstobject waar u niet op uitgekeken raakt. Kijk niet direct of de kunstschilder bekend of onbekend is. Dit is vaak minder relevant. Wel zijn het verhaal van de kunstenaar en de gebruikte technieken natuurlijk interessante informatie voor u.

10. Weet van wie u koopt en wat u koopt. Zo voorkomt u in de val van namaak te trappen. Rechtstreeks bij de galerie of kunstenaar zelf kopen geeft de meeste zekerheid dat u een echt exemplaar koopt. Vraag altijd naar het certificaat en andere echtheidskenmerken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide