1107
Tips voor het inrichten van je zitkamer
Gepubliceerd: 27-09-2022

Thuis is de plek waar je wilt ontspannen, tot rust komt en tijd doorbrengt met familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat je je huis zo inricht dat het voelt als een echt thuis.

Ga je verbouwen of verhuizen of ben je toe aan nieuwe meubels? Dit is het moment om jouw huis in te richten zoals jij dat wilt. Wij geven je vast een aantal tips voor de woonkamer.

Kleuren bepalen de sfeer

De kleur van je meubels, je accessoires en de kleuren van de muren bepalen de sfeer van de kamer. Bedenk van tevoren goed welke sfeer je wilt creëren en stem daar je kleurkeuze op af. Ben je op zoek naar rust? Kies dan voor een accentkleur of behang met een print op een enkele muur. Laat deze kleur terugkomen in je accessoires. Ook kan je verschillende kleuren met elkaar combineren. Hou hierbij rekening met waar het licht vandaan komt. Schijnt het daglicht vanuit het noorden in je woonkamer? Kies dan voor warme kleuren, zoals roodoranje, eigeel en roodpaars. Bij daglicht vanuit het zuiden komen koele kleuren goed tot hun recht. Combineer bijvoorbeeld een blauwe bank met een citroengele muur of blauwpaarse gordijnen. Ook blauwviolet is een koele kleur.

inspiratiebrochures1.png

Welke bank kies je?

Een bank is een onmisbaar item in je woonkamer. Wat is er nu fijner dan ’s avonds na een lange dag neerploffen op de bank voor de televisie of met een goed boek? Welke bank je het beste kan kiezen hangt af van de grootte van je woonkamer. Een hoekbank vult de ruimte mooi op als je een grote kamer hebt. In een kleinere kamer komt een 2-zitsbank of een 2,5-zitsbank beter tot z’n recht. Heb je weinig ruimte en wil je toch voldoende zitplaatsen hebben voor bezoek? Kies voor een fijne poef. Deze doet meteen ook dienst als bijzettafel en je kan er je benen op kwijt. Sommige poefen hebben een verborgen opbergruimte, dat is helemaal praktisch!

Een bijzettafel of een salontafel

Een bijzettafel of salontafel is zowel praktisch als decoratief. Je plaatst er je drankje op of je telefoon. Ook kan de tafel, voorzien van een bos bloemen of een klein kunstwerk, dienen als echte eyecatcher in je woonkamer. Een bijzettafel is kleiner dan een salontafel. Jarenlang was de salontafel op een centrale plek in de woonkamer te vinden in Nederlandse huishoudens. Tegenwoordig zie je minder vaak een salontafel, omdat deze groot is en minder flexibel. Bijzettafels kunnen verschillende formaten hebben. Combineer meerdere bijzettafels van verschillende hoogte met elkaar. Je kunt ze bij elkaar zetten of verspreid over de ruimte, net wat jou uitkomt.

Opbergruimte in je kamer

Je wilt in de woonkamer niet teveel losse spullen hebben rondslingeren. Door slim gebruik te maken van de opbergruimte van je meubels creëer je ook in een kleine kamer extra opbergruimte zonder een kast bij te hoeven plaatsen. Heb je die ruimte wel? Maak van een buffetkast een eyecatcher in je kamer. Ook zijn er prachtige boekenkasten met deels afsluitbare kastjes. Zet je boeken en souvenirs op planken en ruim losse spullen die je niet in het zicht wil hebben op in een afsluitbaar kastje.

Met deze tips maak je van je woonkamer een plek waar je je thuis voelt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide