1162
Tips om je woning een frisse look te geven
Gepubliceerd: 24-01-2020

Eens in de zoveel tijd is het zover: je bent klaar met je huidige interieur en wilt je woning een frisse make-over geven. Het is niet nodig om alles uit de kast te halen, want slechts een paar kleine aanpassingen zijn al voldoende om de uitstraling van je woning te verfrissen.

 

Transformeer je muren

Wil je het kleurpalet in je woning veranderen of je huis een warmere uitstraling geven? Begin dan bij je muren. Geef ze allemaal een ander kleurtje, bijvoorbeeld door witte muren lichtgrijs te verven. Een accentmuur in een opvallende kleur transformeert je interieur direct. Het is ook mogelijk om je muren te laten stucen door gespecialiseerde stucadoren. Hiermee geef je ze een unieke textuur die voor meer levendigheid zorgt. Spachtelputz prijzen zijn relatief laag, dus deze verandering maak je in een handomdraai.

Geef je voordeur een make-over

Je voordeur is het visitekaartje van je woning. Het is leuk om deze deur af en toe opnieuw te stylen, zodat je jouw bezoek altijd op een verfrissende manier verwelkomt. Het hoeft geen grote ingreep te zijn. Zet wat nieuwe planten naast de deur, hang nieuwe verlichting op en verander de deurknop. Maak het geheel af door een mooi nieuw naamplaatje naast de deur te hangen. Wil je helemaal groots uitpakken? Geef je voordeur dan een gloednieuwe kleur.

Verplaats je meubilair

Je hoeft geen nieuwe spullen te kopen om je huidige woning op te frissen. Geef al je spullen gewoon een nieuwe plek en je huis voelt zo goed als nieuw aan. Plaats je bank tegen een andere muur, geef je salontafel een prominente plek in huis en vul die lege muur eens met die oude boekenkast uit je werkkamer. Verplaats ook al je accessoires, zodat iedere ruimte een nieuwe stijl en persoonlijkheid krijgt.

Speel met verlichting

Goede verlichting is in staat om de uitstraling van je woning te transformeren. Heb je alleen koele lampen in huis? Vervang hier en daar een exemplaar met een warmere lamp. Of maak een statement door een lamp uit te zoeken die een prachtig schaduwspel creëert. Daarnaast is het ook leuk om klassieke lampen om te ruilen voor strakke en moderne exemplaren, eventueel met een industrieel tintje. Denk vooral na over wat je wilt belichten in je woning: mooie kunst aan de muur, meubilair waar je trots op bent, of een knusse zithoek?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide