2296
Thuis blijven? Geen probleem met deze 7 tips
Gepubliceerd: 24-10-2020 Laatste update: 18-01-2023

Het is een gekke tijd en we brengen nu (of we dat nu willen of niet) meer tijd thuis door dan normaal. Voor sommigen is dat een zegen, voor anderen even een hele omschakeling. Of je nu gewoon door moet werken of plotseling zeeën van tijd over hebt: wij zetten zeven handige tips op een rijtje om de tijd die je thuis doorbrengt zo gezellig, praktisch en gezond door te komen. Zoals Churchill al eens zei: “Never waste a good crisis!

1. Werken aan je weerstand
Als je plotseling veel thuis bent, krijg je misschien wat minder beweging dan normaal. Misschien werk je thuis en mis je die lunchwandeling met je collega’s of de gezonde hap uit de kantine, of heb je even niets te doen en krijg je steeds minder zin om in beweging te komen. Maar toch is het echt zo: hoe meer je beweegt, hoe beter jij je voelt. Fysiek én mentaal! Gelukkig kun je een tal van sport materialen aanschaffen zodat je ook thuis gewoon verder kunt met je favoriete vorm sportactiviteit. Met een kookboek gezonder eten tover je in no time de lekkerste - en hartstikke gezonde - maaltijden op tafel. Zo kun je thuis gewoon werken aan je weerstand (erg belangrijk in deze tijd), en dat is nog smullen ook.

2. Doe inspiratie op

Waar je eerder naar musea, feestjes en andere sociale gelegenheden ging om inspiratie op te doen, moet je die prikkels nu vanuit huis zien te vinden. Elk nadeel heeft zijn voordeel: waar je eerder misschien weinig tijd had om eens lekker op je gemak tijdschriften, fotoboeken, folders en brochures door te bladeren op eens goed of Pinterest rond te surfen, kun je daar nu wel eens goed voor gaan zitten. Zo kom je toch aan je dosis (interieur)inspiratie! Wist je bijvoorbeeld dat je gratis woonbrochures kunt aanvragen via de brochureservice van Wonenonline.nl?

 3. Neem je (kleding)kasten onder handen
Als je tijd over hebt, is dit hét moment om je kledingkast, boekenkast of lades onder handen te nemen. Zoek alles eens goed uit: heb je het nog wel nodig, is het aan vervanging toe of kom je juist spullen tegen die je weer goed kunt gebruiken? Verwissel je winteroutfits voor je zomerkleding en doe alles wat niet meer past weg. Als je weer ruimte hebt in je kast, heb je vast zin om weer wat nieuws te kopen. Helaas zijn veel winkels op het moment gesloten, of kun je niet meer op je gemak shoppen. Gelukkig kun je ook online kleding kopen, zo kun jij je kast vullen met de meest modieuze stukken, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft 

inspiratiebrochures1.png

4. Je woning gezellig en spik en span
Als je dan toch veel in je woning bent, kan je je huis maar beter zo gezellig mogelijk maken! Leef je uit met een grote schoonmaak, ga lekker klussen en maak mooie DIY-projecten en maak je huis helemaal af met gave meubels en woonaccessoires – waar je niet eens voor naar de winkel hoeft. Ook alles voor de tuin kun je gewoon online bestellen, lekker makkelijk en jij kan aan de slag!

5. Maak een ander blij
In deze gekke tijden kunnen we wel wat steun van elkaar gebruiken. Dat kan nu even niet met een knuffel of kus, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om een ander – op afstand – blij te maken. Schrijf eens een lange brief naar je beste vriendin, zet een stukje versgebakken taart voor de voordeur van de buurman of stuur leuke cadeautjes en gadgets naar je neefje die je nu even niet kunt bezoeken. Gelukkig kan dat allemaal via internet, en kun je dus je geliefde een glimlach bezorgen vanachter je toetsenbord.

6. Ontspan!

Ook heel belangrijk in deze spannende tijd: lekker ontspannen. Of dat je dat nu met een online yogales doet, of door het lezen van een stapel goede boeken – even tot jezelf komen is heel belangrijk. Mediteren kan ook helpen om even stil te staan bij de situatie, en juist van het hier en nu te kunnen genieten. Op het web vind je verschillende gratis apps die je helpen ontspannen.


7. Thuiswerken als een pro
Misschien moet je thuis gewoon verder met je werkzaamheden. Dat kan best even schakelen zijn, want je moet in je woning opeens een kantoor inrichten. Maar bekijk het ook eens zo: je kunt nu een superfijne werkplek maken, helemaal voor jou alleen! Waar jij je op kantoor misschien ergert aan de rommel van je collega’s, kun je nu je werkdomein precies zo inrichten als jij wilt. Zorg voor een fijn bureau, een plek voor je desktop of laptop en een goede stoel, en de basis is er al. Zo kun je in een oogwenk thuiswerken als een pro!

Bonus Boekentip:  Smûk

Meer thuis zijn, dat wordt echt een feestje als jij je leven meer Smûk maakt. Wat, Smûk? Precies – dit Friese woord introduceert schrijfster Wimke Tolsma in ons leven. Smûk is wat hygge voor de Denen is en ikigai voor Japanners. Met aandacht met en voor elkaar geluk creëren; zo kun je Smûk wel omschrijven. In het fantastische boek Smûk lees je alles over dit Friese geluk en wat jij kunt doen om je leven meer Smûk te maken. Het boek staat bomvol creatieve ideeën; van het maken van een natuurlijke huisparfum tot zelfgemaakte pannenlappen en van het met groente verven van servetten tot een eigengemaakte minikas – je zult je geen moment meer vervelen met dit boek. Een echte aanrader, dus! Bestel Smûk op Bol.com 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide