1176
Sfeervol wonen doe je met deze 5 tips

Sfeervol wonen wordt steeds belangrijker in deze tijd. We voegen warmte toe daar waar we maar kunnen. Ook wordt erveel meer aandacht besteed aan design en kleuren. En zo maken we van ons huis die aangename warme plek waar we elke dag kunnen ontspannen en weer opladen. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk precies? Want vaak weten we niet zo goed waar we moeten beginnen bij een restyling van ons interieur. Vandaag geven we je 5 basistips van interieur designers om meer sfeer te creëren in je huis.

Kleurenpalet

Wanneer een ruimte niet harmonieus aanvoelt, dan komt dit vaak onder andere door een verkeerd kleurgebruik. Je woont mooier wanneer je voor één of twee basiskleuren kiest. Voeg daar vervolgens één tot drie accentkleuren aan toe. Zorg er wel voor dat deze kleuren met elkaar een fraai geheel vormen. Ditzelfde doe je voor de materialen en stijlen. Zo komt alles mooi bij elkaar en krijg je die fraaie harmonie in je ruimte.

banner-woontrends-2024-mag.png

Natuurlijk licht

De basis van elk succesvol interieur begint met voldoende daglicht. Daarom besteden architecten hier ook zoveel aandacht aan. Haal je vensterbanken dus leeg en je gordijnen weg voor een maximale instroom van natuurlijk licht. Ook de doorstroming van het natuurlijke licht is daarbij belangrijk. Plaats dus niet een grote kast vlak bij het raam of midden in de kamer. En plaats een deur met raam naar je hal voor meer natuurlijk licht in huis. Ook een lichtkoker of atrium kan een goede toevoeging zijn in een donker huis.

Less is more

Vaak plaatsen we veel te veel items in een ruimte. Het gevolg daarvan is dat deze rommelig en vol aanvoelt. Haal de ruimte daarom eerst helemaal leeg. Plaats daarna alleen de basisstukken. Vervolgens bekijk je als laatste welke accessoires echt iets toevoegen aan de ruimte en sfeer. Met de accessoires kun je accenten aanbrengen of juist iets unieks of persoonlijks toevoegen aan de ruimte. Dit werkt alleen wanneer deze ook echt speciaal zijn uitgezocht bij jouw stijl, kleurenpalet en ideeën.

De juiste accessoires

En nee, dat zijn niet drie gekleurde kussentjes op de bank. De juiste accessoires zijn persoonlijk en voegen echt iets toe aan het totaal. Je kiest ze in het kleurenpalet van de ruimte. Interieur ontwerpers werken vaak met groepjes van drie items in verschillende hoogtes. En naast accessoires zijn natuurlijk ook bloemen en planten een belangrijke toevoeging aan een ruimte. Vind je het accessorizen lastig? Kijk dan even online naar foto’s voor meer wooninspiratie. Een mooie design vaas met een groot boeket veldbloemen doet het altijd goed.

De juiste verlichting

De juiste verlichting is allesbepalend voor de sfeer. Denk naast functionele en basisverlichting dus zeker ook aan de juiste sfeerverlichting. Kies daarbij dan voor warmgele of warm oranje verlichting en zorg voor voldoende lichtpunten. Stem ook de armaturen af op de stijl en sfeer in de ruimte. En denk zeker ook aan ledstrips met indirect licht achter een koofje, onder je keukenplint of langs het plafond.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide