2264
Sfeer met duurzaamheid creëren
Gepubliceerd: 28-06-2018 Laatste update: 12-04-2019

De woontrends volgen elkaar in hoog tempo op. Elk jaar worden er nieuwe kleuren gekozen die de trend zetten in het interieur en ook zien we dat de materialen die we gebruiken in het interieur steeds weer veranderen. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld veel koper en draadstaal in het interieur. Dit jaar zien we meer natuurlijke materialen en wordt duurzaamheid ook steeds belangrijker.

 

Wanneer we het over duurzaamheid hebben dan bedoelen we dat we bewustere keuzes maken waardoor we langer met onze spullen kunnen doen waardoor er minder weggegooit wordt en we het milieu dus ontlasten. Maar ook in onze portemonnee levert duurzaam wonen een besparing op. Maar welke manieren kan je duurzaam wonen en toch de juiste sfeer creeeren? Wij geven je een paar tips.

Hergebruik
Vind je je huidige meubels niet zo mooi meer dan hoeft je ze natuurlijk niet gelijk te vervangen voor nieuwe exemplaren. Je kunt ze prima hergebruiken door ze bijvoorbeeld een likje verf te geven. Kies voor een verfsoort die op basis van water is in plaats van terpentine. Dat is beter voor het milieu. Ook wanneer je meubel kapot is hoeft je er niet gelijk afscheid van te nemen. Een handige buur kan je misschien helpen met de reparatie.

Onderhoud
Natuurlijk valt of staat de levensduur voor een groot deel met het onderhoud wat je eraan doet. Een houten vloer kan een levenlang mee als je deze goed verzorgd. Bijvoorbeeld door hem elk jaar te verwennen met een nieuw laagje lak. Een houten vloer wordt steeds populairder en past goed binnen de huidige woontrends waarin een natuurlijke look steeds meer voorkomt. Neem maar eens een kijkje op de website van Parketdirect.nl waar je de mooiste natuurlijke vloeren vind die naadloos aansluiten aan de actuele trends.

Maar niet alleen je vloer heeft onderhoud nodig, ook je meubels houd je langer mooi en sterk door deze met de juiste producten te onderhouden.

2e hands
Wil je toch wat anders in je interieur dan kan je dit ook duurzaam doen door te kijken naar 2e hands meubelen. Bijvoorbeeld op Marktplaats. Je zult er versteld van staan hoeveel mooie meubels en woonaccessoires er op Marktplaats worden aangeboden. Soms zelfs gratis als mensen er snel vanaf willen omdat ze gaan verhuizen.

Kunstgras
Wil je besparen op tuingereedschap, bijvoorbeeld op een grasmaaier dan zou je de aanschaf van kunstgras kunnen overwegen. Dit is een eenmalige investering maar daarna heb je er bijna geen omkijken naar. Je hoeft niet wekelijks te maaien of het gazon te voeden met allerlei producten. Ook leuk is het om op je balkon een stukje kunstgras neer te leggen. Dit geeft gelijk een heel groen gevoel! Vraag je je af waar je kunstgras vandaan moet halen? Neem dan eens een kijkje op de website van Topkunstgras.nl

Doe-het-zelf
Ben je handig met hout? Dan kan je je meubels natuurlijk ook zelf maken. Het is niet alleen een leuke bezigheid maar je bent ook nog eens duurzaam bezig als je rest hout gebruikt voor je nieuwe meubels zoals pallets of kratten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide