854
Redenen om te kiezen voor kurk in je interieur
Gepubliceerd: 18-08-2022

Ben je momenteel bezig met het aanpassen van je interieur? Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om jouw interieur weer een boost te geven, zodat je er de komende tijd weer mee vooruit komt. Iets waar je zeker over na kunt denken om toe te voegen in jouw woning, is kurk. Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor kurk in je interieur. Nieuwsgierig? Wij sommen ze hieronder voor je op.

Er zijn veel mogelijkheden om het te verwerken

Mocht je kurk willen toevoegen aan je interieur, dan heb je heel veel mogelijkheden. Niet alleen kun je kiezen voor bijvoorbeeld een mooie kurkvloer, maar ook accessoires of meubels van kurk zijn goede opties. Je kunt kurk dus op verschillende manieren in jouw interieur verwerken.

Je kunt de natuur in huis halen

Een van de grootste redenen om kurk toe te voegen aan je interieur, is omdat je hiermee de natuur in huis haalt. En dit is momenteel een echte woontrend, waar je dus met kurk mee op in kunt spelen. Kurk is een 100% natuurproduct en is daarom een zeer puur materiaal. Als jij het leuk vindt om de natuur in huis te halen, zit je met producten van kurk dus ongetwijfeld goed. 

inspiratiebrochures1.png

Het is milieuvriendelijk

Hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Ook dan is kurk in je interieur een aanrader. Bij het produceren van kurk worden geen bomen gekapt en dat is natuurlijk beter voor het milieu. Naast het feit dat het een natuurlijk product is, is kurk ook volledig recyclebaar. Je maakt hiermee dus een bewuste keuze en draagt je steentje bij aan een beter milieu. Door voor dit materiaal te kiezen ben je duurzaam bezig, want ook de levensduur van deze producten is lang. Kurk is slijtvast en kan tegen een stootje, waardoor het niet binnen no time al schade zal hebben. Je kunt hier dus lang van genieten in huis.

Het heeft goede isolerende eigenschappen

Kurk staat bekend om de goede isolerende eigenschappen. Vooral als je kiest voor bijvoorbeeld een muur of vloer van kurk, kun je hier veel profijt van hebben. Omdat het materiaal goed isoleert wordt het sneller aangenaam warm is huis en hoef je dus niet de verwarming volop aan te zetten. Dit bespaart jou weer energie, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Er is weinig onderhoud nodig

Wat ook een mooi voordeel is van kurk in huis, is dat het maar weinig onderhoud nodig heeft. Het is zeer makkelijk te onderhouden en hierdoor heb je er ook maar weinig omkijken naar. Kurk is dus heel onderhoudsvriendelijk. Kies je voor een kurkvloer? Dan is het slechts een kwestie van zo nu en dan stofzuigen en dweilen.

Er zijn dus meerdere redenen om kurk in je interieur te verwerken. Als je dit momenteel nog niet hebt maar wel bezig bent met het veranderen van je interieur, dan is dit zeker iets wat je in je achterhoofd kunt houden. Kurk heeft veel voordelen waar je in huis van kunt profiteren!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide