5882
Plexiglas in huis: alles wat je moet weten
Gepubliceerd: 20-02-2020 Laatste update: 04-05-2022

Glas staat prachtig in je interieur. Het doorzichtige laat je woning groter lijken, het staat chique en het isoleert. Maar: glas is ook kwetsbaar, kan snel splinteren en is erg zwaar. Een goede, veilige vervanging voor glas in je huis is plexiglas. Van een douchedeur tot de bescherming van je balkon, van een mooie schuifdeur tot een televisiekast: met het veelzijdige plexiglas kun je van alles doen. Aan deze kunststofsoort kleven ook heel wat voordelen ten opzichte van glas, terwijl het qua uiterlijk erg op elkaar lijkt. Wij vertellen je alles wat je moet weten over plexiglas in huis.

Wat is plexiglas?
Plexiglas is een kunststof. Het wordt ook wel acrylaat genoemd. Het is dus geen glas, maar lijkt wel ontzettend veel op dit materiaal. Vooral bij dun plexiglas kun je het verschil nauwelijks zien! Plexiglas is in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, en daarom ook in verschillende prijsklassen. Dat is dus ook fijn voor je portemonnee.

De voordelen van plexiglas

Plexiglas lijkt dus erg op glas, maar heeft een paar fijne voordelen ten opzichte van dit materiaal. Omdat plexiglas een kunststof is, is veel sterker dan glas. Plexiglas kan wel tegen een stootje - het is zelfs dertig keer zo sterk als glas. Daarbij weegt plexiglas stukken minder, wat handig is als glas te zwaar is voor je project. Het materiaal gaat lekker lang mee, want het raakt niet snel verweert. Hartstikke duurzaam, dus! Plexiglas is ook gemakkelijk te bewerken: je kunt er in snijden en er gewoon gaatjes in boren – zonder dat het breekt of splintert. Super fijn, toch?

Een nadeel van plexiglas waar je wel rekening mee moet houden is dat het materiaal brandbaar is. Maar toch is plexiglas in veel gevallen een perfect alternatief voor glas. Wat ga jij maken van plexiglas?

Plexiglas in je woning
Als jij het wel ziet zitten om met plexiglas aan de slag te gaan, is het altijd fijn om wat inspiratie op te doen. Plexiglas is zo veelzijdig, dat het soms nog best lastig kiezen kan zijn wat je van het materiaal gaat maken. Helemaal hip is de schuifdeur: maak een scheiding tussen je woonkamer en keuken door een prachtige schuifdeur mét plexiglas te plaatsen. Of werk aan een zelfgemaakt aquarium voor de kinderen. Of maak jij je eigen vogelhuisje? Met plexiglas kun je werkelijk alle kanten op in je woning!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide