1946
Neem het vakantiegevoel mee naar huis: 3 interieurtips
Gepubliceerd: 18-04-2019
Vakanties duren eigenlijk altijd te kort. Wil jij ook zo graag dat heerlijke, ontspannen vakantiegevoel vasthouden? Geef dan je interieur een Franse of Spaanse look en waan jezelf elke dag in het buitenland!

Stijl 1: de Franse Villa
Droom jij nog maanden na van dat heerlijke, luxe Vakantiehuis Zuid-Frankrijk? Neem dan een stukje van dat gevoel mee terug naar Nederland. Natuurlijk is het nooit precies zoals in Zuid-Frankrijk, waar de zon je elke dag verwarmt en je helemaal niks hoeft. Maar een paar veranderingen in je interieur kunnen een positieve associatie oproepen met die fijne Franse villa, zodat je het hele jaar door in een beter humeur bent.

Zorg er in elk geval voor dat je huis licht is: witte muren, veel ramen, een lichte kleur vloer. Met een tegelvloer van natuursteen roep je echt dat Mediterrane sfeertje op. Een open haard voor de koude avonden en een grote roomkleurige bank maken je huis extra gezellig. Verleng je woonkamer door het terras van een mooie overkapping te voorzien, waaronder je een loungebank zet of een sfeervolle houten eettafel met fijne stoelen. Vergeet de terrasverwarmer niet: veel buiten zitten hoort bij het Franse leven!

Stijl 2: Italiaans landhuis
Een typisch Italiaans landhuis zit boordevol karakter en sfeer. Ook hier hoort een natuurstenen vloer bij. Verder kun je het huis vullen met vintage en vintage-look meubels: een grote fauteuil met houten armleuningen, een robuust houten kastje, een gietijzeren kachel. Met accessoires maak je het helemaal af: gehaakte kleedjes voor op de bank, een koffiemolen en gietijzeren percolator in de keuken, koperen kranen boven de wasbak, en misschien zelfs wel een gewei aan de wand…

Stijl 3: inspirerend India
Spreekt het kleurrijke India vol zoete en pittige geuren je aan? Een interieur met invloeden uit India is vrolijk, sfeervol en inspirerend! Werk vooral met de volgende kleuren: fuchsia, diep rood, kurkuma geel, oranje, oker en blauw. Maak of koop nieuwe slopen voor je kussentjes in rijk versierde motieven. Ook de houten meubels in een Indiaas interieur zijn rijk versierd met snijwerk, sierlijke poten en kleuren. Een Oosterse lamp mag niet ontbreken: met perforaties, zodat het licht voor een bijzonder schouwspel op je muren zorgt. Met de kleurrijke invloeden van India in je woning is elke dag een klein feestje!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide