2375
Met deze tips gaat je interieur er niet op achteruit met een huisdier
Gepubliceerd: 17-06-2020 Laatste update: 03-08-2021

Filmpjes waarin honden de volledige inhoud van de nieuwe bank van hun baasjes binnenstebuiten trekken, katten die hun nagels slijten aan de fauteuil in de hoek van de kamer, behoeftes die op de verkeerde plek worden achtergelaten alsof ze als cadeautje zouden moeten dienen... Het internet staat vol met filmpjes waarin huisdieren hun baasjes vriendelijk bedanken voor al hun goede zorgen. Hoewel huisdieren de nodige schade aan zouden kunnen richten, achten ze dit echter aanzienlijk minder te doen wanneer jij, als trouw baasje- en interieur liefhebber, de nodige maatregelen neemt. Met deze tips gaat je interieur er niet alleen niet langer op achteruit, maar wordt hij ook nog eens in een paar stappen huisdier-proof!

De kat krabt de krullen…
Van de trap, de deur én de bank. Hoewel de basis van een fijn samenwonen met huisdieren hem in de opvoeding van het dier zit, zijn er wel degelijk manieren waarop jij kunt voorkomen dat jouw kat doorgaans een probleem voor in jouw interieur wordt. Wil je niet dat jouw kat jouw meubilair gebruikt om zijn nageltjes te slijpen, geef hem dan een alternatief middel waarop hij dit alsnog kan doen. Het is voor katten namelijk een vereiste om hun nageltjes zo nu en dan te slijpen, en daarbij is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Een krabpaal aanschaffen is dus zo’n gek idee nog niet! Ben je bang dat de uitstraling van je interieur daaronder zal lijden? Geen zorgen! Tegenwoordig vliegen alle soorten en maten krabpalen als warme broodjes over de toonbank, en zeg nu zelf: een krabpaal in je woonkamer is nog altijd mooier dan een afgekrabd bankstel, toch?

Als de kat van huis is…
Dansen niet alleen de muizen, maar ook de honden op tafel. Honden zijn net mensen, en net als bij mensen, slaat ook bij honden de verveling wel eens toe. Hoewel het verschilt per hond, hebben honden simpelweg uitdaging nodig. Geef jij jouw viervoeter deze aandacht nauwelijks, niet of voor jouw viervoeter te schaars, dan zal deze zijn martelproces op jouw interieur blijven toepassen. Een hond die het interieur van zijn baasje in stukken bijt, heeft dus echter vaak last van onderliggende problematiek, zoals aandachtstekort. Honden kunnen zich hierdoor erg eenzaam voelen, waardoor niet alleen hondenspeelgoed en een driemaal daagse wandeling wonderen doet voor zowel je interieur als voor je viervoeter, maar ook de juiste verzorging van jouw huisdier van groot belang is.

inspiratiebrochures1.png

 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide