1210
LED aquariumverlichting: een baken van rust
Gepubliceerd: 02-11-2020

Het is geen geheim dat een huisdier wonderen doet voor je gezondheid. Die voordelen worden doorgaans alleen toegedicht aan honden en katten. Maar er bestaat een goede reden waarom heel wat dokterspraktijken en ziekenhuizen een aquarium hebben. Een aquarium in je woonkamer kan net zoveel voordelen hebben voor je gezondheid als je trouwe viervoeter. Wat is er rustgevender dan een prachtig aquarium uitgerust met LED-verlichting?

 

Aguascaping met LED verlichting

Een aquarium met LED verlichting in je woonkamer kan net zo leuk zijn als de vissen die erin zitten! Dankzij de oneindige decoratieve mogelijkheden heb je de kans om je creativiteit de vrije loop te laten. Een tank is niet alleen een natuurlijke habitat voor vissen, maar het kan ook echt een kunstwerk zijn. Je kunt ze integreren in de muur om een ‘levende’ afscheiding te creëren in je woonkamer. Ga je voor een natuurlijke of artificiële look? Dankzij de aanpasbare LED verlichting aquarium geniet je van een magische glinstering en raak je nooit uitgekeken op je interieur.

Heilzame effecten

Een aquarium met LED-verlichting geeft niet alleen letterlijk meer leven aan je woonkamer, maar volgens bepaalde onderzoeken word je er zélf ook beter van. Enkele gezondheidsvoordelen zouden zijn: minder stress, verbeterde slaapkwaliteit, lagere bloeddruk en hartslag, minder angst en er wordt gezegd dat het ook de creativiteit en de concentratie aanscherpt. In feng shui worden aquaria zelfs gelinkt aan financieel succes. Dat is overigens ook de reden waarom je ze zo vaak in banken ziet. Om optimaal van deze heilzame kwaliteiten te genieten, is de keuze voor een goede aquariumverlichting van cruciaal belang.

Voordelen van aquarium LED verlichting

Een goede verlichting kiezen is wellicht het belangrijkste dat je ooit zult doen voor je aquarium. Een goede verlichting is essentieel voor de gezondheid van je aquarium. Met LED verlichting maak je altijd een uitstekende keuze. De mogelijkheden zijn oneindig en veel ruimer dan bij de traditionele TL-lampen of metaalhalidelampen.

Welzijn van vissen en planten
Het voornaamste doel van aquariumverlichting is natuurlijk het esthetische aspect: dat is voor veel mensen immers de reden nummer één waarom ze een aquarium in huis hebben. Maar wist je dat LED-verlichting ook een positief effect heeft op het welzijn van het leven in je aquarium? Vooral wanneer je veel planten in je tank hebt, is voldoende licht essentieel. De ene vis heeft meer licht nodig dan de andere. Voor goudvissen, karpers, Japanse rijstvisjes en danio’s zal je de hoeveelheid licht willen aanpassen in de loop van het jaar om een zo natuurlijk mogelijke omgeving te creëren.

Aanpasbare lichtintensiteit
Een van de grote voordelen van aquarium LED verlichting met controller is dat het gedimd en geprogrammeerd kan worden. Bijvoorbeeld dimmen bij zonsondergang en vice versa bij zonsopgang. Nachtverlichting aquarium is in het bijzonder heel gezond voor nachtvissen, want met een gedimd blauw licht simuleer je natuurlijk maanlicht. Er bestaan zelfs LED-strips die de maandelijkse maancyclus nabootsen! Zo voelt ook die prachtige zebrameerval zich in jouw aquarium als een vis in het water.

Lage warmte-uitstraling
LED verlichting genereert niet de warmte die TL-lampen uitstralen, waardoor het water in je aquarium niet wordt opgewarmd. Ook dat is belangrijk voor het welzijn van je vissen. Sommige vissen houden niet van warm water en zullen dan de koelere plaatsen in je aquarium gaan opzoeken. Daardoor zitten ze soms een beetje verstopt. En die wondermooie discusvis heb je natuurlijk gekocht om gezien te worden!

Oneindige kleuropties
LED verlichting is er in alle mogelijk denkbare kleuren en laat dat nu de sterkste decoratieve troef zijn van deze aquariumverlichting. Dit opent een brede waaier aan mogelijkheden voor het aanpassen van je aquarium volgens de sfeer in je woonkamer en je eigen gemoedstoestand. Je hebt letterlijk het hele kleurenspectrum binnen handbereik. Het witte spectrum stimuleert de fotosynthese van de planten in je tank en accentueert je oranje, rode en gele vissen. Voeg een tikkeltje magenta toe en zo worden ook je blauwe en groene vissen in de verf gezet.

Groter bereik
Een ander niet te onderschatten voordeel van aquarium LED verlichting is dat ze op een strip zitten. Daardoor heb je gelijk een veel groter bereik, iets wat je nooit kunt evenaren met de klassieke tankverlichting. Werkelijk geen enkel hoekje of kantje van je aquarium ontsnapt aan het oog!

Laag energieverbruik
Uiteraard investeren we onze centjes liever in de aankoop van enkele nieuwe tropische vissen dan aan een hoge elektriciteitsrekening. LED verlichting verbruikt een stuk minder energie – een heel pak minder zelfs. Wist je dat LED aquariumverlichting 80% minder elektriciteit verbruikt dan andere soorten verlichting?

Geschikt voor zoetwater en zoutwater aquaria
Er is zowel zoetwater LED verlichting als zoutwouter proof varianten te verkrijgen. Let dus goed koop dat je het juiste product voor juiste water type kiest.

In tijden van stress is het belangrijk om van je woonkamer een oase van rust te maken. Met een aquarium met LED verlichting vis je nooit achter het net!Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide