1574
Laadpalen bij je woning: zo werkt het
Gepubliceerd: 06-02-2020

Steeds meer mensen gaan eraan geloven: elektrisch rijden. Dat is niet raar, want elektrisch rijden is de toekomst - we zien daarom steeds meer en meer laadpalen voor deze elektrische voertuigen in het Nederlandse straatbeeld. Maar als je een elektrische auto hebt, is het wel zo fijn als je jouw wagen gewoon voor je huis kunt parkeren én opladen. Gelukkig kun je ook een laadpaal bij je woning laten plaatsen. Benieuwd hoe dat werkt? In dit artikel vertellen we je er alles over!Een laadpaal voor de deur
Als je elektrisch rijdt, is een laadpaal bij je huis ideaal. Zo hoef jij je auto niet een stuk verderop te parkeren, maar kun je ’s ochtends zo in je wagen stappen. Ook kun je op deze manier zelf bepalen hoe vaak en hoelang jij je elektrische auto gaat opladen, en kun je zo goed gebruik maken van de actieradius. Daarbij bespaar je uiteindelijk geld, omdat parkeren bij een openbare laadpaal vaak toch iets duurder is.

Als je een laadpaal bij je woning wilt plaatsen, monteert een (gecertificeerd!) installateur de laadpaal aan je huis, bijvoorbeeld aan een paal of aan de wand. Door middel van een ontgrendelingssysteem als bijvoorbeeld een pasje of een pincode kun jij daarna in een handomdraai je auto opladen. Zo simpel kan het dus zijn.

Een laadpaal kopen of leasen

In principe kan iedereen een laadpaal kopen om bij de eigen woning te laten plaatsen. Het stroomverbruik loopt dat via de netbeheerder of bijvoorbeeld via zonnepanelen. Hoe duurzaam wil je het hebben? In sommige gevallen kun je voor de aanschaf van een laadpaal subsidie krijgen van je gemeente. Dat scheelt weer in de portemonnee, want een laadpaal bij je huis is wel een investering. Maar wist je dat je een laadpaal ook kunt leasen? Zo kun je zolang jou het uitkomt gebruik maken van een laadpaal bij je woning. Voor een vast bedrag per maand kun jij je auto opladen, zonder verrassingen achteraf. Wel zo fijn!

De perfecte oplossing
Niet meer zoeken naar een laadpaal in de straat, af en toe toch even checken hoe het met je auto gaat in de avond of net dat beetje meer betalen bij een publieke parkeerplaats – een laadpaal bij je woning is de perfecte oplossing voor het opladen van je elektrische auto. Rijden maar!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide